2. mart 2023.2. mar 2023.
Novi okršaj protiv crno-belih u subotu

Novi okršaj protiv crno-belih u subotu

RUKOMET: SUPER LIGA

Ponovo Partizan u Šapcu

Novo gostovanje Partizana. Još u mislima Kup meč. U Kikindi osvojena nova dva boda. Beograđani jači nego jesenas. Niz teških mečeva pred Šapčanima
Poraz u četvrtfinalu Kupa Srbije nije bio prijatan, ali je ekipa Vladana Matića uspela dovoljno da se oporavi za nekoliko dana i osvoji planirane bodove u Kikindi, nastavljajući put ka plej ofu. Jasno kvalitetniji klub je nametnuo brzo svoj ritam, te ni bodovi nisu bili upitni.

Kikinda – MP Eliskir 25:31 (12:14)
Kikinda. Gledalaca: 400. Sudije: Milosavljević (Zvečan) i Kovač (K. Mitrovica). Sedmerci: Kikinda 4(2). Isključenja: Kikinda 6; MP 4 minuta.
KIKINDA: Balaban, Kukić 1, Stojanović 6, Vidović, Kostić, Trninić, Đukić, Miškov (1 odbrana), Šijan 8 (1), Vrgović 3 (1), Panić 2, Rakić 3, Komarek 1, Ilijin 1, Gaćinović (10 odbrana).
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 4, Karić, Jevtić 2, Ćosić, Srdanović 5, Milovanović 1, Ivanić, Arsić (18 odbrana), Damjanović, Simić 2, Brajović 7, Jovanović 5, Papović, Petrović, Dakić 5.


Upravo dželat plavih u Kupu je i naredni rival. Kao što su u hali „Zorka“ krajem februara odigrali derbi četvrtfinala Kupa, tako će isto mesto biti poprište derbija istih rivala, samo sada u Super ligi u 18. kolu. Obe ekipe žele u plej of, pobeda bi domaćima gotovo obezbedila taj cilj, a čak ni eventualni neuspeh ne bi odveo plave van plej of zone, dok Partizan nije u tako lagodnoj poziciji i izgubljeni bodovi bi mogli doneti znak pitanja nad polufinalom.

Šapčani su u jesenjem delu odneli bodove iz Beograda, ali se Partizan revanširao u Kupu i svakako da opet u Šabac dolazi sa pojačanim sastavom u odnosu na polusezonu. Inače dobar tim je ojačan dolaskom Vuka Lazovića, reprezentativnog pivotmena Crne Gore i Mladena Šotića, krilnog igrača pristiglog iz Španije. U bekovsku liniju je došao doskorašnji igrač Metaloplastike Nemanja Milovanović. U ekipi su ostali Kojadinović, Trnavac na golu, Petrić... Šabački tim u odnosu na prvi duel je u sličnom sastavu, uz izostanak onda strelca osam pogodaka Aidija.

B. Simić


Duelom protiv Partizana Metaloplastika Eliskir započinje niz težih mečeva. Nakon Partizana gostuje
Obiliću, potom u Šabac dolazi Crvena Zvezda pre gostovanja u Pančevu. Svi ovi dueli su planirani za mart koji će biti i ključni mesec za Metaloplastiku u plej of nastojanjima.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa