23. mart 2023.23. mar 2023.
Borba do kraja: ŽRK Medicinar

Borba do kraja: ŽRK Medicinar

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Ponovo u plej of zoni

Dvostruka pobeda nad Radničkim. Pobeda vratila u plej of zonu i donela mirnu završnicu sezone. Do kraja sezone još tri meča. Bez pritiska u Aranđelovac
Na prvi pogled deluje nespojivo da se neko nalazi u plej of zoni na koju, za jedno preostalo mesto, pretenduju još tri ekipe i da ga očekuje miran finiš sezone, ali Medicinar je to uspeo. Niko nije očekivao da izuzetno malda ekipa bude tako visoko plasirana nakon 17 kola i postavljeno početkom leta je odavno prevaziđeno, te bilo kakovg pristiska nema. Naravno, san još uvek živi. Protiv Radničkog igračice Nenada Tešića su iskazale psihološku sangu, vraćale se u kriznim situacijama i osvijile nova dva vredna boda. U ponedeljak im sledi put u Aranđelovac. Dok Bekament nosi breme favorita, Medicinar ima priliku da se još jednom iskaže na pravi način.

Medicinar – Radnički (KG) 29:28 (13:13)
Hala Zorka. Gledalaca: 600. Sudije: Sekulić i Jovandić (oba Pančevo). Sedmerci: Medicinar 2(2); Radnički 3(2). Isključenja: Medicinar 10; Radnički 8 minuta.
MEDICINAR: Petrić 1, Radić, Kojić, Radović 5 (1), A. Vasić 10, Lacković 2, T. Vasić, Cvejić (5 odbrana), Blagojević, E. Petrić, Cvetinović 3, Stević, Dragosavljević 2(1), Mandić 2, Rakić 4, Jakovljević (5 odbrana).
RADNIČKI: Pojužina, Đorđević, Veličković 10 (2), Vučićević, Pidro (1 odbrana), Inđić 2, Stoiljković 3, Petrović 10, Rašković, Božinović 3, D. Ranković, Saliojski, Kostić (13 odbrana), Z. Ranković, Andrić.


-Pobeda je izuzetno važna, kao tim rastemo na taj način i napredujemo. Evidentno je da je prisutan blagi pad forme nakon Bora, još imamo problema sa realizacijom, razumem da su mlade igračice i da je teško igrati pod pritiskom. Naše je da treniramo još jače i razmišljamo o sledećoj utakmici. Bića jak ritam do samog kraja – istakao je trener Medicinara Nenad Tešić.

Bekament je uz Jagodinu i Železničar od starta favorit u bobi za titulu, te ova tri kluba odavno imaju osiguran plej of. Situacija je takva da Aranđelovčanke ne mogu u ovom trenutku ni iznad ni niže od drugog mesta. Predvode ih doskorašnje rukometašice Medicinara: Krstić, Tomković, Ivaković uz Zoe Petrović. Na domaćem terenu ih je samo šokirala Naisa osvajanjem boda, uz poraz od najjačeg tima, Jagodine.

A. Vasić u prodoru


Do kraja sezone Medicinar očekuje gostovanje u Aranđelovcu, potom poslednji meč u Šapcu gde će dočekati Pančevo. Šapčanke su slobodne u pretposlednjem kolu, usled neparnog broja ekipa u Super ligi. U poslednjem kolu gostuju u Inđiji Železničaru. Vojvodina dočekuje Novu Pazovu i Naisu, dok putuje u Kikindu i Jagodinu, dok Mladost igra u Novom Sadu i Aranđelovcu, dok im dolaze Radnički i Pančevo. Poslednja tri tima će u niži rang, prva četiri u plej of, a raspon bodova između četvrtog i devetog mesta je sedam.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa