23. mart 2023.23. mar 2023.
Dva koraka od višeg ranga: OKK Šabac (foto: fb strana kluba)

Dva koraka od višeg ranga: OKK Šabac (foto: fb strana kluba)

KOŠARKA: DRL ZAPAD

Sve snage ka promociji

Maksimalan učinak izdvojio OKK Šabac od ostalih timova. Favoriti u plej ofu. Najveći rival čačanska Mladost, Morava iz senke preti
OKK Šabac je i prethodnih sezona bio relativno blizu Prve srpske lige, a čini se da je ove najbliži. Izborio je plej of i to uz maksimalan učinak, 14 pobeda u 14 mečeva i maksimalan broj bodova prenosi u plej of, jedini od četiri učesnika. Ekipa Stojadina Markovića nije imala rivala snažnog da parira što pokazuje tabela. Sada sledi najvažniji deo sezone i plej of gde nastupaju još: Mladost (Č), Morava (Z) i Babajić.



Najveći rival u dogravanju biće čačanska Mladost, koja kao i Morava ima jedan proaz na startu. Šapčani će najpre u subotu ugostiti Moravu iz Zablaća kraj Čačka, potom slede dva duela protiv Mladosti, prvo u Čačku, potom Šapcu i u poslednjem kolu sledi gostovanje u Zablaću. Samo prvi tim ulazi u Prvu regionalnu ligu.

Ženska selekcija OKK Šabac je sezonu završila na trećem mestu u plej of grupi sa učinkom od sedam pobeda i tri poraza. U poslednju fazu borbe za Drugu ligu Čačak i Javor Ivanjica.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa