4. april 2024.4. apr 2024.
Pobeda do titule – seniori (foto: OKK Šabac)

Pobeda do titule – seniori (foto: OKK Šabac)

KOŠARKA: OKK ŠABAC

Četrdeset odlučujućih minuta

Dve selekcije pred uspehom. Seniorima pobeda garantuje titulu. Devojke za revanš Nišu i povratak na vrh koji znači savezni rang
Viši rang je bio želja, san, potajna ambicija, a sada sve staje, čini se, u 40 minuta. Seniorke i seniori igraju pred domaćim navijačima duele koji mogu značiti konačan uspeh. Muška ekipa je potpuno nadigrala neporaženo Sevojno, slavila 81:65 i dobila priliku da pred svojim navijačima, pobedom protiv istog takmaca, proslavi titulu i povratak u Prvu regionalnu ligu nakon sedam godina. U subotu od 19:30 je možda i najvažniji meč seniora OKK Šapca u poslednjoj deceniji.

-Ovo su najteži mečevi. Znam da svi očekuju pobedu, ali biće sve samo ne lak meč. Tamo su odlučile niajanse. Nisu oni odustali od višeg ranga i dolaze da pobede. Moramo biti pametni i strpljivi kako bi se radovali na kraju, nadam se uz pune tribine – rekao je trener Predrag Mušicki.

Pobeda približava pehar (foto: OKK Šabac)


Dan kasnije, u nedelju, od 17 časova, devojke izlaze na parket u svom meču odluke. Nibak Niš je gost. Pobedio je Šapčanke prethodnog vikenda u meču koji nije ličio na sport, ističu u Šapcu. Svaki trijumf ekipe Jelene Stošić vraća ovdašnji klub na vrh i čuva u njihovim rukama ključ vrata višeg ranga.

-U Nišu smo dobili tri isključujuće tehničke greške, šest ukupno, isključena sam i ja. Ne pamtim tako tendenciozno suđenje i grubu igru rivala. Ne želimo da uzvratimo na taj način, već da na parketu, uz vetar u leđa s tribina, pokažemo da smo bolje i trijumfujemo – naglašava Stošić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa