Info

25. april 2024.25. apr 2024.
Mušicki: Snaga kolektiva donela titulu, Foto: "Glas Podrinja"

Mušicki: Snaga kolektiva donela titulu, Foto: "Glas Podrinja"

KOŠARKA: PREDRAG MUŠICKI, TRENER OKK ŠAPCA

Viši rang, veći izazovi

Vreme slavlja je završeno za rukovodstvo i stručni štab. Misli već sada na narednoj sezoni. Viši rang dva puta snažniji. Za borbu u vrhu tabele potrebna pojačanja, minimum četiri igrača
Posle sedam godina igranja u četvrtom rangu srpske košarke, seniori OKK Šapca su konačno napravili korak napred, plasirali se u viši rang, Prvu regionalnu ligu, začinivši sezonu i maksimalnim učinkom 18:0. Slavljeničko raspoloženje još vlada, ali iako je do starta nove sezone pet meseci već sada se mora sklapati tim za veče izazove. Spreman za novi izazov je i trener Predrag Mušicki.

Šta donosi Prva regionalna liga, pre svega kvalitativno u odnosu na dosadašnji rang takmičenja?
-Rang u koji smo se plasirali najmanje dva puta je kvalitetniji. Očekuju nas ekipe sa velikim ambicijama, duga putovanja, više mečeva još jednom dva stepena takmičenja, najpre ligaški deo, a potom i plej of ili plej aut. Ponovo se prenose bodovi, te je svaki meč važan. Biće jača košarka i moramo mi biti spremni na to.

Pet meseci je dug period, ali je tržište takvo da je neophodno brzo delovati.
-Tim koji trenutno imamo realno može da se bori za sredinu tabele ili bude u borbi za opstanak u Prvoj regionalnoj ligi. Za više domete i ciljeve, odnosno borbu za vrh potrebna su najmanje četiri igrača. Umešnost počinje sa pronalaskom potrebnih karakteristika, a sve u skladu sa finansijskim mogućnostima kluba. Pred nama je dugo leto gde moramo biti aktivni i pronicljivi. Za sve su neophodna sredstva i to je izazov za rukovodstvo. Budžet odlučuje da li napadamo Drugu ligu ili je cilj stabilizacija u Prvoj regionalnoj.

Mušicki: Budžet kroji ambicije, Foto: "Glas Podrinja"


Ambicije ne staju na igranju u Prvoj regionalnoj ligi?
-Vratio sam se u želji da Šabac u perspektivi ponovo ima prvoligaša. To je dugoročni cilj, ali i dug proces. Za takav poduhvat potrebno je delovati na više frontova. Klub mora da se razvija u svim segmentima, naravno sredstva su baza velikih planova.

Šta je bilo najvažnije u protekloj sezoni što je dovelo do titule i maksimalnog učinka?
-Princip po kojem radim je da najpre napravim strategiju, a potom sledi taktika. Selektovao sam tim i od starta smo radili na jačanju hemije ekipe. Sve pohvale i čestitke mojim igračima koji su izneli sezonu na najbolji način. Radili su vredno, pružali maksimum i individualne kvalitete pretvorili u kolektivnu snagu.

Viši rang znači i za školu OKK Šapca?
-Primarni cilj je napredak klupske škole i proizvodnja košarkaša. Od naredne sezone kadeti i juniori imaju mogućnost igranja kvalifikacija za Jedinstvenu ligu Srbije, plan je da i pioniri kroz međuregionalnu ligu vode bitku za državno prvenstvo. U predstojećim danima pravimo selekciju za pionire, kadete i juniore za sve klubove iz Šapca i okoline u cilju podizanja kvaliteta selekcija. Sve informacije će uskoro biti dostupne na zvaničnim profilima OKK Šapca (fejsbuk i instagram) i zvaničnom sajtu kluba.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa