23. mart 2023.23. mar 2023.
Potraga za prvom pobedom u 2023: FK Mačva

Potraga za prvom pobedom u 2023: FK Mačva

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Potraga za nadom

Problemi u napadu ne prestaju. Rad uspeo da osvoji bod u Šapcu. Niz nerešenih rezultata, na pobedu se dugo čeka. Ekipa ispod crte pred vanredno kolo. Teški mečevi slede za Šapčane
Mačva igra konstantno, standardno od početka 2023. godine, ali to nije dobro, jer je konstanta neefikasna igra, mnogo izgubljenih bodova, a skupljanje bod po bod nije obezbedilo crveno-crnima poziciju iznad zone ispadanja šest kola pre kraja regularnog dela. Radunović je golom s bele tačke doneo bod protiv vrlo prosečnog Rada. S obzirom da je cilj bio plej of, sam pređašnji podatak dovoljno govori o problemima. Neiskorišćene prilike se ne broje, samo bodovi, a njih Mačva ima suviše malo da bi bilo ša drugo osim borbe za opstanak bilo realno.

Mačva – Rad 1:1 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 700. Gl. sudija: Marko Delibašić (Vrbas); pomoćnici: Tomović (Pančevo) i Šain (Vršac). Golovi: Radunović (11 m) u 82. za Mačvu; Mihailović u 65. za Rad. Žuti kartoni: Popović i Savković(Mačva); Gašić, Rakić, Mihajlović, Abrego, Nemanja Mladenović(Rad); Crveni karton: Abrego (Rad) u 81. minutu.
MAČVA: Samurović, Popović, Bašić, Jevtić, Savković, Jovović (Nešković), Belić, Novaković, Pejović, Radunović, Branković (Stevanović).
RAD: Nović, Rakić, Abrego, Gašić, Mihajlović, Živojinović, Mladenović (Savić), Arsić (Stojković), Mitrović, Jovanović (Zonjić) i Veljko Jovanović (Ratković).


Juče je Mačva gostovala u Rakovici. Mnogo toga iz prvog pasusa moglo bi da deluje svetlije ukoliko su osvojena tri boda, ali rival je bio lider, koji je posle osam kola za vikend pretrpeo prvi poraz, dok Mačva šest rundi ne zna za pobedu. IMT je bez poraza na domaćem terenu, Mačva sa jednom pobedom van Šapca od početka sezone. Vi znate, mi u trenutku nastanka teksta ne konačan ishod, ali ako postoji trenutak preokreta to bi mogao biti baš ovaj...



Šta je bilo juče bilo je, već u nedelju sledi naredni težak rival, tim kojem će sve osim Super lige biti neuspeh, a upravo uz IMT je na pragu elite. Govorimo o Železničaru iz Pančeva. Predvodi ih iskusni trener Sivić, inače jak sastav tokom zime je pojačao Đorđe Šušnjar, drugi strelac lige, bivši igrač Mačve, uz osam superligaških igrača. Hajdin i Kovačević su najzvučnija imena. Na golu je bivši golman Mačve Živković. UZ Šušnjara najveća opasnost je Grgić. Najbolji su tim u drugom delu sezone, trenutno su druga odbrana i treći napad lige. Juče su dočekali mitrovački Radnički u derbiju.
Trenutno je opstanak jedina briga. Prethodne sezone je nakon 24 kola Mačva imala 33 boda, sedam više nego sada, ali je zanimljivo da je ove sezone u pet kola nove kalendarske godine osvojila bod više (4), nego prethodne (3). Proleće se budi, čeka se buđenje i Mačve.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa