4. maj 2023.4. maj 2023.
Nagrade i priznanja na takmičenjima
Uspesi učenika i profesora Šabačke gimnazije

Nagrade i priznanja na takmičenjima

Učenici Šabačke gimnazije su osvojili 18 nagrada na raznim takmičenjima. Najvrednije rezultate su postigli matematičari koji su učestvovali na Državnom takmičenju u Smederevu, gde su osvojili čak osam nagrada.

Prvu nagradu su osvojili Todor Petrović učenik prvog razreda i Miloš Savić učenik drugog razreda, Jovan Kaličanin treći razred, sa osvojenim maksimalnim brojem bodova.
Drugu nagradu su osvojili Katarina Gavrilović učenica trećeg razreda i Jovan Živanović učenik četvrtog razreda.

Treću nagradu su osvojili Petar Popović učenik prvog razreda, Uroš Mitrović učenik drugog razreda, Miloš Raković učenik trećeg razreda. Mentori učenika su profesori Mirjana Ćorilić, Zorica Beguš, i Goran Đurić.

Pobedničku ekipu na takmičenje je vodio profesor Dušan Kovačević uz podršku Srđana Stefanovića, predsednika Podružnice Društva matematičara Srbije, bivšeg učenika Šabačke gimnazije, asistenta na Matematičkom fakultetu u Beogradu.

Učenici su osvojili i pet nagrada na Regionalnom takmičenju talenata i plasmane na Republičko takmičenje. Najbolje na takmičenju talenata bile su Teodora Đermanović, Marija Savatić, Lazarela Garibović, Kristina Stojić i Bogdan Aleksić zauzeli su prvo mesto, a Jelica Kosanić drugo mesto.
Profesorke mentori učenicima su: Marija Jovanović, Sonja Ćalić Teodorvić, Stanka el Rabadi i Mirjana Ilić.

Biolozi su osvojili su sedam nagrada na Okružnom takmičenju i isto toliko plasmana na Republičko takmičenje.

Najbolje rezultate imali su: Dara Mijailović, Teodora Jovanović, Dunja Desančić, učenice prvog razreda, koje su osvojile prvo mesto, dok je Dunja Vesić osvojila treće mesto. U drugom razredu najbolji su bili Filip Ćirić, prvo mesto, i Aleksa Popović, treće mesto , a u četvrtom Bogdan Aleksić koji je osvojio drugo mesto.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa