4. maj 2023.4. maj 2023.
Okićeni medaljama i osmesima
ODRŽANA PETA MALA OLIMPIJADA

Okićeni medaljama i osmesima

Prošlog petka PU “Poletarac” Koceljeva bila je domaćin pete male olimpijade dece predškolskog uzrasta mačvanskog i kolubarskog okruga. Učestvovalo je deset vrtića a titulu najboljeg sa ovogodišnjih sportskih nadmetanja ponela je ekipa Lajkovca koja će naredne godine ugostiti takmičare. Drugo mesto pripalo je mališanima iz Uba dok su na pobedničkom postolju, kao trećeplasirani, takmičenje završili koceljevački “poletarci”.

Za domaćine najvažnije je bilo da sve protekne u najboljem redu, a da je tako i bilo govore zadovljni gosti i nasmejana dečja lica.

–Želim svima dobru zabavu i da igre proteknu u sportskom duhu, da najbolji pobede a svi da budemo najbolji u broju osmeha na licu i lepih osećanja u srcu koje ćemo danas poneti odavde- poručila je direktorka koceljevačkog obdaništa Marina Gajić.



Uz dobrodošlicu u ovu varoš, fer i korektnu borbu na sportskim poligonima učesnicima je poželeo i predsednik opštine Dušan Ilinčić.

–Drugi put se u našem mestu održavaju male olimpijske igre. Ovo je poseban dan za sve nas, posebno za organizatore. Nadam se da će sve proteći u sportskom duhu. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini- istakao je Ilinčić koji je zvanično proglasio otvorenim petu malu olimpijadu.

Prve igre su održane pre sedam godina u Mionici, a svake naredne održavane su u mestu pobednika. “Poletarci” su na prethodnim sportskim susretima na svom terenu bili veštiji od vršnjaka iz drugih vrtića te su zadržali ulogu domaćina. Međutim, pandemija korona virusa je prekinula održavanje manifestacije. koja je na radost mališana, ove godine ipak nastavljena.

Sportsko umeće i veštine u vožnji trotineta, veselom fudbalu, maloj košarci, poligonu spretnosti, muzičkim stolicama i drugim igrama odmerili su predškolci iz Bogatića, Valjeva, Vladimiraca, Šapca, Osečine, Malog Zvornika, Uba, Mionice, Lajkovca i Koceljeve.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa