Инфо

4. мај 2023.4. мај 2023.
Окићени медаљама и осмесима
ОДРЖАНА ПЕТА МАЛА ОЛИМПИЈАДА

Окићени медаљама и осмесима

Прошлог петка ПУ “Полетарац” Коцељева била је домаћин пете мале олимпијаде деце предшколског узраста мачванског и колубарског округа. Учествовало је десет вртића а титулу најбољег са овогодишњих спортских надметања понела је екипа Лајковца која ће наредне године угостити такмичаре. Друго место припало је малишанима из Уба док су на победничком постољу, као трећепласирани, такмичење завршили коцељевачки “полетарци”.

За домаћине најважније је било да све протекне у најбољем реду, а да је тако и било говоре задовљни гости и насмејана дечја лица.

–Желим свима добру забаву и да игре протекну у спортском духу, да најбољи победе а сви да будемо најбољи у броју осмеха на лицу и лепих осећања у срцу које ћемо данас понети одавде- поручила је директорка коцељевачког обданишта Марина Гајић.



Уз добродошлицу у ову варош, фер и коректну борбу на спортским полигонима учесницима је пожелео и председник општине Душан Илинчић.

–Други пут се у нашем месту одржавају мале олимпијске игре. Ово је посебан дан за све нас, посебно за организаторе. Надам се да ће све протећи у спортском духу. Потрудили смо се да будемо добри домаћини- истакао је Илинчић који је званично прогласио отвореним пету малу олимпијаду.

Прве игре су одржане пре седам година у Мионици, а сваке наредне одржаване су у месту победника. “Полетарци” су на претходним спортским сусретима на свом терену били вештији од вршњака из других вртића те су задржали улогу домаћина. Међутим, пандемија корона вируса је прекинула одржавање манифестације. која је на радост малишана, ове године ипак настављена.

Спортско умеће и вештине у вожњи тротинета, веселом фудбалу, малој кошарци, полигону спретности, музичким столицама и другим играма одмерили су предшколци из Богатића, Ваљева, Владимираца, Шапца, Осечине, Малог Зворника, Уба, Мионице, Лајковца и Коцељеве.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa