18. maj 2023.18. maj 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Nj.E. LUKA GORI AMBASADOR ITALIJE POSETIO ŠABAC

Širenje poslovne saradnje između dve zemlje

U Šapcu ima ih deset italijanskih kompanija, a tri su poslednje dve godine u Industrijskoj zoni kupile više od 13 hektara i očekuje se da će u najkraćem roku započnu gradnju svojih proizvoidnih pogona
Nj.E. Luka Gori, ambasador Italije u Republici Srbiji u utorak je posetio Šabac. U Gradskoj kući razgovarao je sa gradonačelnikom Šapca dr Aleksandrom Pajićem o italijanskim kompanijama koje posluju na teritoriji grada Šapca.

- U Šapcu ima deset italijanskih kompanija, a tri su poslednje dve godine u Industrijskoj zoni kupile više od 13 hektara i očekuje se da će u najkraćem roku započeti gradnju svojih proizvoidnih pogona. Sa Nj.E. Gorijem razgovarao sam o sferama u koje italijanska vlada i njeni privrednici žele da ulažu u Republici Srbiji i gradu Šapcu. Kao lokalna samouprava trudimo se da imamo direktan kontakt sa privrednicima i da njihove izazove rešimo u najkraćem roku, istakao je gradonačelnik Pajić i dodao da je interes grada Šapca da imamo što manje nezaposlenih, da radimo na povećanju životnog standarda naših sugrađana i da poboljšavamo uslove života u našem gradu - Siguran sam da će u narednom periodu što više privrednka iz Italije započeti, ili proširiti svoju proizvodnju na teritoriji grada Šapca.

Foto: "Glas Podrinja"


Nj.E. Luka Gori istakao je da je veoma zadovoljan što je u Šapcu, gradu koji je značajan za poslovnu saradnju sa Italijom.

- U razgovoru sa gradonačelnikom Pajićem razmatrali smo kako da potpomognemo još bolje poslovanje italijanskih kompanija u Šapcu. Veoma sam zadovoljan što su srpske vlasti omogućile povoljno poslovno okruženje u Šapcu gde bi posao mogao i dalje da se razvija. Italija želi da osnaži saradnju i pomogne razvoj poslovanja na Balkanu i u Srbiji.

Foto: "Glas Podrinja"


Nakon razgovora, gradonačelnik Pajić i ambasador Gori obišli su dve najveće italijanske kompanije u Šapcu – Pasubio i SBE Srbija.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa