18. maj 2023.18. maj 2023.
Nikolajevci šampioni Srbije
Školsko prvenstvo Srbije u rukometu

Nikolajevci šampioni Srbije

Tri ubedljive pobede u grupi. U finalu pobeđen branilac titule. Predan rad i ljubav prema rukometu osnov svega. Zajedništvo fonelo trijumf. Uspeh čekan dve decenije. Podstrek za dalje
Posle dve decenije Osnovna škola „Nikolaj Velimirović“ ponovo ima šampionsku ekipu na nivou države kada govorimo o rukometu. Reprezentacija šabačke škole postala je prvak Srbije među osmoletkama, ostvarivši maksimalan učinak na završnom turniru organizovanom na Srebrnom jezeru.

Put do državne završnice bio je dug, vodio je od gradskog, preko okružnog i međuokružnog takmičenja, gde je trebalo biti najbolji, a potom pokazati najviše u konkurenciji međuokružnih šampiona.
Žrebom je određeno da OŠ „Nikolaj Velimirović“ bude u grupi sa ekipama iz Dolova, Leskovca i Gornjeg Milanovca. Šapčani su u toj grupi ostvarili tri ubedljive pobede, izborivši finale. U borbi za zlato čekao ih je branilac titule Osnovna škola „Dositej Obradović“ iz Smedereva. Duel je bio dostojan finala, u oba perioda viđen je taktički dobar i borben rukomet, a ekipa škole „Nikolaj Velimirović“ okitila se titulom šampiona pobedom 15:11.

-Ovo je uspeh dečaka koji su predano trenirali u svojim klubovima i kada imamo priliku da se okupimo zajedno i tako tokom cele godine. Ponosna sam na njih, u ekipi je bilo igrača od petog do osmog razreda, bilo je i onih koji ne treniraju rukomet, no na svakom takmičenju smo bili složni, borbeni, duh zajedništva nas je nosio do konačne pobede – istakla je nastavnica Maja Perić, trener i selektor školske reprezentacije.

Za šampione su drugari organizovali i doček u dvorištu škole gradeći počasni špalir.
-Izuzetno ostvarenje. Najveće zasluge pripadaju igračima i našoj nastavnici Maji koja ih je nekoliko godina selektovala, radila sa njima koliko je vreme dozvoljavalo, pripremajući ih na svaki način za veliki rezultat. Nadam se da će ovaj rezultat biti podstrek za naredne generacije kako bi uskoro i novi pobednički pehari stizali u školu – dodao je direktor OŠ „Nikolaj Velimirović“ Nenad Jović.

Pobedničku ekipu činili su: Vukašin Milovanović, Mihailo Lukač, Lazar Kvačanović, Ivan Puzić, Nemanja Pavlović, Aleksa Čolić, Stefan Stojinović, Vuk Stojinović, Pavle Popović, Danilo Jović i Momčilo Simić. Trener Maja Perić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa