Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.
Николајевци шампиони Србије
Школско првенство Србије у рукомету

Николајевци шампиони Србије

Три убедљиве победе у групи. У финалу побеђен бранилац титуле. Предан рад и љубав према рукомету основ свега. Заједништво фонело тријумф. Успех чекан две деценије. Подстрек за даље
После две деценије Основна школа „Николај Велимировић“ поново има шампионску екипу на нивоу државе када говоримо о рукомету. Репрезентација шабачке школе постала је првак Србије међу осмолеткама, остваривши максималан учинак на завршном турниру организованом на Сребрном језеру.

Пут до државне завршнице био је дуг, водио је од градског, преко окружног и међуокружног такмичења, где је требало бити најбољи, а потом показати највише у конкуренцији међуокружних шампиона.
Жребом је одређено да ОШ „Николај Велимировић“ буде у групи са екипама из Долова, Лесковца и Горњег Милановца. Шапчани су у тој групи остварили три убедљиве победе, изборивши финале. У борби за злато чекао их је бранилац титуле Основнa школа „Доситеј Обрадовић“ из Смедерева. Дуел је био достојан финала, у оба периода виђен је тактички добар и борбен рукомет, а екипа школе „Николај Велимировић“ окитила се титулом шампиона победом 15:11.

-Ово је успех дечака који су предано тренирали у својим клубовима и када имамо прилику да се окупимо заједно и тако током целе године. Поносна сам на њих, у екипи је било играча од петог до осмог разреда, било је и оних који не тренирају рукомет, но на сваком такмичењу смо били сложни, борбени, дух заједништва нас је носио до коначне победе – истакла је наставница Маја Перић, тренер и селектор школске репрезентације.

За шампионе су другари организовали и дочек у дворишту школе градећи почасни шпалир.
-Изузетно остварење. Највеће заслуге припадају играчима и нашој наставници Маји која их је неколико година селектовала, радила са њима колико је време дозвољавало, припремајући их на сваки начин за велики резултат. Надам се да ће овај резултат бити подстрек за наредне генерације како би ускоро и нови победнички пехари стизали у школу – додао је директор ОШ „Николај Велимировић“ Ненад Јовић.

Победничку екипу чинили су: Вукашин Миловановић, Михаило Лукач, Лазар Квачановић, Иван Пузић, Немања Павловић, Алекса Чолић, Стефан Стојиновић, Вук Стојиновић, Павле Поповић, Данило Јовић и Момчило Симић. Тренер Маја Перић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa