Инфо

18. мај 2023.18. мај 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ НА МЕЛАНОМ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ШАБАЦ

Суспектне промене откривене код пет суграђана

Сумња на меланом откривена је код пет, од укупно 69 прегледаних пацијената током акције превентивних прегледа која је у суботу организована у Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић“. Мај је месец борбе против меланома, те су тог дана сви Шапчани могли да искористе прилику и провере промене на својој кожи.

Пацијенти код којих су откривене суспектне промене биће даље праћени.

Фото: "Глас Подриња"


-Последњих година се доста пажње обраћа на промене на кожи. Већ 10 - 15 година се много и прича о томе. Људи су почели да се јављају лекару када примете неку промену на кожи за коју посумњају да би могла да им направи проблем. Разлог за јављање је свака промена која се појави на кожи, не пролази, мења облик, боју, величину, сврби, пече, боли. То не значи сигурно да је промена проблематична, али може да буде. Свако би требао да сам погледа своју кожу и ако примети нешто сумњиво да се јави лекару који ће то проверити, рекао је специјалиста дерматовенерологије др Петар Илић.

Овај злоћудни карцином у нашој земљи се годишње открије код око 700 људи. Забрињавајуће је што све више оболевају и млади измађу 20 и 30 година старости.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa