25. maj 2023.25. maj 2023.
Objavljen program “Šabačke koncertne sezone 2023”

Objavljen program “Šabačke koncertne sezone 2023”

U četvrtak, 25. maja u 19 časova, u sali Kulturnog centra održaće se prvi događaj u okviru “Šabačke koncertne sezone 2023.” Šabačka publika će imati priliku da uživo čuje jednog od najznačajnijih umetnika narodne muzike, dugogodišnjeg šefa Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Srbije, harmonikaša Ljubišu Pavkovića
Nakon organizovanja izuzetno uspešnog koncerta Hora Radio-televizije Srbije povodom Dana Grada Šapca, 22. aprila u Šabačkom pozorištu, Centar za dobru muziku iz Šapca je objavio listu muzičkih događaja koje će organizovati u toku godine u okviru “Šabačke koncertne sezone 2023.”

Opisujući bliže ovaj projekat, dr Branko Džinović iz Centra za dobru muziku kaže: “Naš cilj je organizovanje koncerata različitih muzičkih žanrova na visokom umetničkom nivou za šabačku publiku. Želimo da naši sugrađani uživaju u izuzetnim muzičkim događajima koji će biti besplatni a koji će, smatramo, obogatiti kulturnu ponudu grada. Jako je važno to što će ovim projektom Šabac daleko premašiti većinu manjih gradova u Srbiji kada je u pitanju ponuda muzičkih sadržaja. Šabačka publika želi da čuje kvalitetnu muziku a reakcije i komentari koje smo dobili nakon organizovanja koncerta Hora RTS-a, daju nam za pravo da verujemo da će posećenost koncerata biti visoka. Koncerti će se dešavati gotovo svakog meseca do kraja godine na različitim lokacijama - Muzej šabačkih Jevreja, Muzička škola, Kulturni centar i Šabačko pozorište - i biće besplatni.”

Džinović smatra da je izuzetno važno da grad razmišlja o mladim talentima koji potiču iz Šapca i da bude u kontaktu sa njima, pa će tako u sali Muzičke škole Mihailo Vukdragović u novembru nastupiti mladi virtuoz na violini Salko Lekić, rođeni Šapčanin koji se trenutno usavršava na studijama u Izraelu, odakle potiču neki od najpoznatijih violinista na svetu.

Generalni pokrovitelj “Šabačke koncertne sezone 2023” je grad Šabac. Sponzori su Elixir fondacija, firma SET d.o.o., a donatori Lusi i Norm Hinman.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa