25. maj 2023.25. maj 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Predstavljanje knjige „Stepi“ posvećene Milovanu Stepandiću

Pisani trag o velikom treneru

Naslov je svima znani nadimak poznatog trenera. Razvijao poseban odnos sa igračima. Uspešan na više polja. Poštovan od igrača, saradnika, prijatelja. Knjiga je priča o Milovanu, njegovo porodici, a li skup sećanja na njega
Stepi, to je bio nadimak koji većinu starijih ljubitelja sporta u Šapcu najpre asocira na Milovana Stepandić, poznatog košarkaškog trenera, ali i sportskog radnika. Prerano nas je napustio, no sećanja na njega, sva postignuća, na njegovu ličnost sabrana su u knjizi “Stepi”, svečano predstavljenoj u Šabačkom pozorištu.

Milovan Stepandić Stepi bio je jedinstvena sportska ličnosti i čovek koji je obeležio jedan period šabačkog sporta, ali je ostavio trag i u drugim gradovima.

-On je Šapčanin koji je neizmerno voleo svoj grad, to su znali svi, međutim njega su svojatali Čačani, ističući značaj za njihovu košarku, a znamo koliko je Čačak važan deo istorije srpske i jugoslovenske košarke, njega su voleli i cenili u Valjevu, Beogradu, Vršcu, Novom Sadu, Podgorici... - naveo je autor Momčilo Ivanović, govoreći o knjizi.

Mnogi su u Šabac došli samo da bi bili deo promocije i podelili svoje sećanje na poznatog trenera. Saigrači i igrači koje je stvarao svedočili su kako je bio mnogo više od trenera, savetnik života, pomoć u dilemama, te da je takav odnos činio da njegove ekipe uvek igraju borbeno posvećeno i požrtvovano, zbog grba na dresu, ali i trenera.

Foto: "Glas Podrinja"


Koliko je bio voljen i cenjen govore i oni čija su sećanja sabrana u knjizi, bio je veliki trener, znalac, ali je imao još jednu vrlinu zbog koje se izdvajao.

-Imao sam čast da sa Stepijem sarađujem kao sa stručnim konsultantom. Bio je jedinstven i u tom poslu. Širina i elokventnost su učinili da od prvog trenutka shvati svoj poziv. Nije želeo da drži košarkašku kliniku, da govori tako da ga samo stručni ljudi shvataju, već su njegovu analizu razumeli svi gledaoci. Pisana reč je čuvanje sećanja na mog dragog prijatelja, velikog čoveka i trenera - naglasio je predsednik Udruženja sportskih novinara Petar Denda.

O knjizi i Milovanu Stepandiću, pred ispunjenom salom Pozorišta govorili su njegovi prijatelji, saradnici, igrači koje je vodio, sa kojima je igrao...
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa