25. maj 2023.25. maj 2023.
Šabac u dve kategorije  izborio republičko takmičenje
ŠABAC DOMAĆIN REGIONALNE FAZE PAŽLjIVKOVE SMOTRE

Šabac u dve kategorije izborio republičko takmičenje

Prvoplasirani iz sve tri kategorije idu na republičko takmičenje koje će ove godine biti organizovano u Kragujevcu. Šapčani su izborili učešće u kategoriji prvih i drugih razreda
Šabac je domaćin regionalne faze Pažljivkove smotre, koja je održana u sali OŠ “Majur“ u Majuru. Pored dece iz Šapca, učestvovali su i predškolci i učenici prvih i drugih razreda iz Vladimiraca, Sremske Mitrovica, Stare Pazove, Ljubovije i Malog Zvornika.

Deca su kroz kvizove i različite igre pokazala poznavanje saobraćajnih propisa. Prvoplasirani iz sve tri kategorije idu na republičko takmičenje koje će ove godine biti organizovano u Kragujevcu. Šapčani su izborili učešće u kategoriji prvih i drugih razreda. Prošle godine na republičkoj smotri učenici drugih razreda iz Šapca su osvojili prvo mesto.

Projekat realizuje Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa lokalnim samoupravama na teritoriji cele Srbije.-Cilj ovog projekta jeste da decu naučimo nova pravila iz bezbednosti saobraćaja i da ih podsetimo na ona koja su ranije naučili. Nadamo se da ćemo uspeti u toj misiji, rekao je Filip Živković iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić izjavio je da se deca, pored pokazivanja znanja, na ovom događaju druže, ali i motivišu drugu decu da podignu nivo znanja iz ove obasti.

Rezultati
Predškolski uzrast:
1.Stara Pazova
2. Šabac
3. Vladimirci
Prvi razredi:
1. Šabac (OŠ “Vojvoda Stepa“ Lipolist)
2.Stara Pazova
3.Sremska Mitrovica
Drugi razredi:
1.Šabac (OŠ “Janko Veselinović)
2.Stara Pazova
3.Ljubovija


-Neretko deca opominju svoje roditelje kako treba ispravno da se ponašaju u saobraćaju. Važno je pomenuti da smo mi na pragu donošenja Strategije za bezbedbost u saobraćaju grada Šapca, gde nam je prioritet i najvažniji cilj da nemamo poginule dece u saobraćaju. Verujem da Pažljivkova smotra tome doprinosi. Moći ćemo da se uporedimo sa drugim sredinama i vidimo koliko su naša deca obučena u oblasti bezbednosti saobraćaja, šta treba da popravimo i unapredimo, rekao je Nemanja Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa