15. jun 2023.15. jun 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Trodnevna manifestacija

Održana Šabačka folklorijada

Organizator je Kulturno- umentičko društvo „Abrašević“, pod pokroviteljstvom Grada Šapca i Turističke organizacije grada Šapca
Šabačka folklorijada održana je u četvrtak, petak i subotu na Trgu šabačkih žrtava. Organizator je Kulturno- umetničko društvo „Abrašević“, pod pokroviteljstvom Grada Šapca i Turističke organizacije grada Šapca. Na sceni je tokom tri dana zaigralo oko 1.000 učesnika iz cele Srbije, a specijalni gosti došli su iz Sarajeva i Foče. Godišnji koncert pod nazivom „118 godina Abraševića“ održan je prvog dana, uz učešće oko 200 članova tog kulturno- umetničkog društva. Nastupile su folklorne sekcije, Narodni orkestar sa solistima, Tamburaški orkestar „Bisernica“ i Prvo pevačko društvo. U Susretima amatera „Abraševića“ u petak učestvovalo je sedam društava iz cele Srbije. Zajedničkom koncertu „Abraševića“ iz cele zemlje prethodio je defile oko 250 učesnika susreta. Međunarodni dečji festival u subotu okupio je oko 500 učesnika, decu mlađeg uzrasta, od sedam do 12- 13 godina. Organizator, Kulturno- umetničko društvo „Abrašević“ na sceni je ugostio ansamble: AKUD „Kosta Abrašević“ i CZNTK „Abrašević“ iz Valjeva, CZNTK „Abrašević“ iz Kragujevca, CTKU „Kosta Abrašević“ Bačka Palanka, KUD „Abrašević“ Smederevska Palanka, KUD „Abrašević“ Kraljevo i KUD „Abrašević“ Aranđelovac.

Foto: "Glas Podrinja"


Folklorijada je završena u subotu, Prvim međunarodnim dečjim festivalom folklora. Nastupio je podmladak 14 kulturno- umetničkih društava iz Šapca, Beograda, Mačvanskog Pričinovića, Zrenjanina, Kostolca, Bogatića, Sarajeva, Foče, Jevremovca, Aranđelovca, Prnjavora i Vranića.

Foto: "Glas Podrinja"


Foto: "Glas Podrinja"


Foto: "Glas Podrinja"


Foto: "Glas Podrinja"


Foto: "Glas Podrinja"


Foto: "Glas Podrinja"


Foto: "Glas Podrinja"
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa