15. jun 2023.15. jun 2023.
O. Ametović (foto: Bokserski savez Srbije)

O. Ametović (foto: Bokserski savez Srbije)

BOKS: PRIPREME ZA KRAKOV

Pogled ka Parizu

Prilika za Ometovića da nastupi na Olimpijskim igrama. U njegovoj kategoriji mesta ima za dva boksera. Finale garantuje vizu. Šapčanin jedan od pet kandidata Srbije. Pripreme na Zlatiboru, pripreme i za novembar
Petnaest boksera po izboru selektora seniorske reprezentacije Milana Piperskog počelo je pripreme za nastup na predstojeća dva velika takmičaenja u plemenitoj veštini. Najpre slede Evropske igre u Krakovu gde će pokušati da obezbede naši reprezentativci vize za Olimpijske igre. Jedan od kandidata je i šabački bokser Omer Ametović.

Omer je kandidat Srbije u težinski najlakšoj kategoriji, do 51 kg. Prema trenutno aktuelnim kvotama mesta u kategoriji do 51 kg, sa turnira u Krakovu ima za dva nabolja boksera, što znači da Ametović mora da dođe do finala kako bi osigurao mesto u Parizu narednog leta. U ring ulazi u subotu, 24. juna. Borbe u njegovoj kategoriji startuju od 13 časova. Ametović je nastupao i na Svetskom seniorskom šampionatu u Taškentu ovog proleća. Ponikao je u BK „Živorad Rajšić“, a trenutno je član ekipe Sombora.



Igre startuju 21. juna i traju do 2. jula. Na olimpijskom bokserskom turniru biće nadmetanje u sedam kategorija, a Srbija ima kandidate u pet. Tu su Aleksej Šendrik, Vahid Abasov, Vladimir Mirončikov i Vladan Babić.

Osim za EI u Poljskoj, novu fazu priprema na Zlatiboru počinju i neolimpijski kandidati koju grade formu za novembar i Prvenstvo Evrope za mlađe seniore (do 22 godine), kao i drugi reprezentativci. Šabački boks još predstavljaju Semiz Aličić, član Mačve, čija kategorija nije u olimpijskom programu, ali jeste na Prvenstvu mlađih seniora, kao i član Partizana, rodom iz Mačve, Igor Rogić, nekadašnji član šabačkog kluba koji je uz Babića i najiskusniji član nacionalnog tima.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa