15. jun 2023.15. jun 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PRVI MLEKOMAT U OVOM DELU SRBIJE POSTAVLjEN U KOCELjEVI

Sveže mleko iz aparata

Prvi mlekomat na području Mačvanskog okruga. U mlekomatu je mleko prve klase po mlekarinom pravilniku koje sadrži 4 posto mlečne masti, 3,6 posto proteina, visoko kvalitetno, koje ispunjava sve propise. Čuva se na temperaturi od 2-3 stepena celzijusovih
Prvi mlekomat ne samo na području Mačvanskog okruga, već i većeg dela Srbije otvoren je u utorak u Koceljevi. Predstavlja pravu inovaciju u načinu distribucije domaćeg mleka od farme do krajnjeg kupca.

Na potpuno jednostavan način građani Koceljeve će imati priliku da svakodnevno konzumiraju kvalitetno, domaće mleko proizvedeno na farmi Lukić u Subotici, nadomak ove varoši.

Jasno je i precizno objašnjeno, na aparatu je dato jasno uputstvo, tako da u tom smislu ne očekujemo ikakve probleme. U svakom slučaju, dat je i broj telefona za potrebe podrške i sve se lako da rešiti


-Odavno smo imali ovu ideju, ali ni zakoni nam nisu baš išli na ruku u smislu da nismo znali tačno kako je ova oblast uređena i šta bi trebalo tačno da radimo u cilju realizacije te ideje. To nas je usporavalo, sprečavalo da ranije to uradimo. Međutim, u međuvremenu je ta zakonska regulativa postala jasnije, preciznije definisana, tako da je ovo bio trenutak da tu svoju ideju i sprovedemo u delo- rekao je Marko Pujić, predstavnik farme Lukić koja je u ovaj aparat, njegovu nabavku i postavljanje uložila oko 17 hiljada evra.

Foto: "Glas Podrinja"


U mlekomatu je mleko prve klase po mlekarinom pravilniku koje sadrži 4 posto mlečne masti, 3,6 posto proteina, visoko kvalitetno, koje ispunjava sve propise. Čuva se na temperaturi od 2-3 stepena celzijusovih. U slučaju eventualnih tehničkih problema sa hlađenjem koje bi prouzrokovalo podizanja temperature, automat blokira prodaju, te su kupci u tom smislu potpuno bezbedni.

Rukovanje mlekomatom je vrlo jednostavno. Za litar će potrošači izdvajati 120 dinara a u cenu je uključena i ambalaža.

-Zaista svi mogu da rukuju bez ikakvih problema i poteškoća. Jasno je i precizno objašnjeno, na aparatu je dato jasno uputstvo, tako da u tom smislu ne očekujemo nikakve probleme. U svakom slučaju, dat je i broj telefona za potrebe podrške i sve se lako da rešiti. Tu je i video nadzor sa mikrofonom pa ćemo i na taj način imati komunikaciju sa našim kupcima i korisnicima mlekomata. Cena mleka je trenutno 120 dinara za litar sa našom ambalažom. Mislim da je to više nego korektna cena za jedno kvalitetno, domaće mleko- ističe Marko.

Foto: "Glas Podrinja"


Za sada će se svežim domaćim mlekom na ovaj način snabdevati isključivo građani Koceljeve, ali će u perspektivi tu priliku imati i kupci u nekim gradskim centrima poput Šapca.
V.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa