15. jun 2023.15. jun 2023.
Juniori jedva čekaju start (foto: RSS sajt)

Juniori jedva čekaju start (foto: RSS sajt)

RUKOMET: JUNIORSKA REPREZENTACIJA SRBIJE

Korak po korak do snova

Željno iščekivanje Prvenstva. Island stari rivali, Čile i Maroko nepoznanice. Atmosfera u ekipi odlična. Očekivanja velika nakon bronze, ali to ne sme da opterećuje. Važna podrška javnosti
Dani dele mlade reprezentativce od starta Svetskog šampionata u Nemačkoj i Grčkoj. Juniorska rukometna reprezentacija Srbij, treća selekcija Evrope prethodnog leta nastupa na planetarnoj smotri uz potporu, ali i pritisak odlučja koje je Srbiju svrstalo među bolje reprezntacije sveta, jer svakako se u Evropi igra najbolji rukomet.

-Pred nama je težak ispit koji želimo da položimo sa najvišom ocenom. Znamo da će put biti težak, ali se pripremamo naporno svaki dan i pred sebe postavljamo visoke ciljeve. Prepreke na putu do cilja su uvek Španija, Nemačka, reprezentacije iz Skandinavije koje imaju takođe dugu rukometnu tradiciju i igraju odličan rukomet – ističe mladi srednji bek reprezentacije, šabački rukometa Vukašin Antonijević koji nastupa za Pivovarnu Celje.

U prvoj fazi takmičenja Srbija najpre igra protiv Čilea, u utorak, 20. juna, dan kasnije je rival Maroko, a najkvalitetnije ostaje za kraj, reprezentacija Islanda 23. juna. Prve dve pozicije vode u drugu fazu, među 16 najboljih podeljenih u četiri grupe. Dve najbolje iz svake takmičenje nastavljaju u četvrtfinalnoj grupi gde ova grupa ukršta sa dva najbolja tima u konkurenciji Egipta, Grčke, Kube i Saudijske Arabije.

-U svaki meč moramo ući maksimalno fokusirani, nema unapred dobijenih utakmica i slabih protivnika. Island je poznat, igrali smo protiv njih na prethodna dva velika takmičenja i svakako je najzvučniji rival u grupi, dok su nam Čile i Maroko nepoznati. Prvi cilj je plasman u drugu fazu. Posle bronze od nas sada svi očekuju medalju, no to ne sme da nas opterećuje. Razmišljamo o svakom narednom meču i trudimo se da budemo maksimalno fokusirani – smatra krilni igrač reprezentacije i šabačke Metaloplastike Eliksir Mateja Dodić.

Raspored je takav da će u šest dana ekipa odigrati pet utakmica. Prva je 20. juna, a poslednja u drugoj fazi već 26. juna i tek onda četvrtfinalisti imaju dva dana predaha.

-Plan je korak po korak, od grupne faze, fokusirani na sebe, svoj kvalitet, mogućnosti, snage, voleo bih da svi ljubotelji rukometa pruže nama podršku, to nam mnogo znači, a trudićemo se da uzvratimo trudom i zalaganjem – napominje Antonijević.

-Atmosfera u ekipi je fantastična, svi se jako dobro slažemo i ta sloga je naš adut na prvenstvu kojem se svi mnogo radujemo – dodaje Dodić.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa