22. jun 2023.22. jun 2023.
Foto: Mačva Info

Foto: Mačva Info

Prva Mačvanska fijakerijada

Konjička revija u srcu Mačve

Prva Mačvanska fijakerijada okupila je ljubitelje plemenitih, gracioznih četvoronogih lepotana. Posetioci, odgajivači grla, imali su priliku da prisustvuju svojevrsnoj konjičkoj reviji u srcu Mačve.

U okviru manifestacije na pomoćnim terenima Gradskog stadiona u Bogatiću organizovana su takmičenja u vožnji fijakera između čunjeva dvoprega, dece vozača i četvoroprega, kao i revija jednoprega, dvoprega, četvoroprega, višeprega i dece vozača. Proglašeni su i najlepši hodovi, fijaker, pastuv i kobila, a pehare su dobili i najbolja dama i deca vozači.

-Izuzetno smo ponosni na našu prvu fijakerijadu, veliko je interesovanje, vremenski uslovi nam nisu išli na ruku, ali smo uspeli da je organizujemo. Preko pedeset je fijakera, iz raznih krajeva, a obezbeđene su i nagrade. U razgovoru sa ljubiteljima konjičkog sporta i konja, kojih imamo dosta u Mačvi, došli smo na ideju za ovu manifestaciju, za koju smo se složili da bi bila pun pogodak u našem kraju. Cilj nam je da očuvamo tradiciju, a jedini dan kada se susrećemo sa fijakerima je Mačvanska svadba za Hajdučko veče, pa će ih ovaj događaj na jednom mestu okupiti još jedan put- rekla je Marija Martinović, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Bogatić.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa