29. jun 2023.29. jun 2023.
Finalisti: VK Šabac 2012 (foto: VK Šabac)

Finalisti: VK Šabac 2012 (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: GODIŠTE 2012

Debi bez greške

U tri meča Šabac dva zabeležio tri pobede i plasirao se na finalni turnir. Rutisnke pobede. Godinu mlađi bili na korak od istog uspeha
Prvi put je generacija vaterpolista Šapca rođena 2012. godina nastupila na zvaničnom takmičenju i verujemo najavila uspehe u mesecima i godinama koje dolaze. Predvođeni trenerima Milošem Popovićem i Milivojem Brankovićem Šapčani su samouvereno osvojili polufinalni turnir u Beogradu. Savladali su, kao Šabac 2, Novi Beograd 13:5, potom Partizan 12:7, potvrdivši dominaciju u duelu protiv Tenta kada je bilo 14:7. Finalni turnir je kroz dva vikenda, 8. i 9. jula, a domaćin još nije određen.

Šapčanima Vivaldi
Tradicionalni letnji Vivaldi kup osvojio je Šabac. Na Gradskom bazenu su nastupali igrači rođeni 2010. godine (Turnir od osnivanja namenjen igračima do 13 godina), a Šabac je pokazao najviše. Drugi je bio tim Partizana, dok se bronzom okitio valjevski Valis. Subotički Spartak je bio četvrti. Golman Nemanja Paležević je poneo priznanje za najboljeg čuvara mreže.


Njihove klupske kolege, godinu dana mlađe, 2013. godište, postaju tek narednog leta takmiačrska kategorija u svom uzrastu, ali je malo nedostajalo da se plasiraju na finalni turnir i u konkurenciji starijih. Prijavljeni su u 2012. godištu kao Šabac i igrali u Nišu. Protiv domaćeg tima su bili ravnopravan rival i poraz na četverce 8:7 udaljio ih je od finala. Poraženi su i od Partizana 2 10:6.

Detalj sa Vivaldi kupa 2023 (foto: VK Šabac)


Odbrana titule
Prvi julski vikend donosi prvu fazu borbe za odbranu titule 2011. godišta. Igrači Miroslava Mandića su prethodog leta osvojili titulu šampiona, ovog proleća su osvojili Kup, a potom i bili drugi u Regionalnoj ligi, te ne mogu pobeći od uloge jednog od favorita i na Prvenstvu Srbije. Najpre Šapčane očekuje borba za plasman na finalni turnir, a ukoliko se plasiraju, odlučujući mečevi su sredinom meseca, odnosno 15. i 16. jula.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa