29. jun 2023.29. jun 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Prijem za šabačke vaterpoliste

Trofeji plod predanog rada

Trostruka šampionska generacija. Objedinjeni država, region i Evropa. Naporan i predan rad u odličnim uslovima. Treninzi i na kraju sezone. Cilj nastavak uspeha i čuvanje posvećenosti sportu. Balon iznad olimpijskog bazena
Od početka tekuće godine generacija 2009. Vaterpolo kluba „Šabac“ uspela je da osvoji tri šampionske i jednu vicešampionsku titulu, postavši tako jedna od najuspešnijih u klupskoj istoriji. Šampionska titula osvojena na prvom zvaničnom turniru organizovanom na otvorenom bazenu u Šapcu zaokružila tripletu. Momci predvođeni trenerima Miroslavom Petrovićem i Dušanom Mihailovićem pre titule u Srbiji, postala je šampion TOMO kupa u Dubrovniku, nezvanične Lige šampiona za uzrast do 14 godina, a potom šampion Regionalne lige.

-Izuzetno naporna sezona je iza nas. Nismo nastupali samo na domaćoj sceni, već i na međunarodnom nivou i momci su predano, vredno trenirali što im se kroz rezultate vratilo. Imaju sve preduslove da budu uspešni i u budućnosti. Vole ovaj sport, žele da unaprede svaki detalj, imaju odlične uslove, podršku svih i na njima je da ostanu posvećeni kao i do sada – rekao je trener Miroslav Petrović prilikom prijema u Gradskoj kući organozovanog u čast ostvarenog uspeha.

Foto: "Glas Podrinja"


Sportski uspesi su deo šabačke tradicije. Velike uspehe ne postižu samo seniorske ekipe, već i mlađe kategorije, a Vaterpolo klub je za kratko vreme postao jedan od lidera u Srbiji po snazi klupske škole što garantuje titule i u budućnosti.

-Sva tri trofeja su mi jednako draga i ponosan sam na nas zbog onoga što smo ostvarili. Mi smo drugari, imamo odličnu atmosferu, odlično se razumemo sa trenerima i samim tim je uspeh bliži. Sezona je završena, ali mi nastavljamo da vredno treniramo i mislimo o narednoj – rekao je Nikola Topuzović, član pobedničke ekipe.

Trofejna godina
Samo u 2023. godini različite generacije šabačkog vaterpola okitile su se brojnim medaljama. Generacija 2007. je vicešampion Kupa Srbije i vicešampion Regionalne lige, krajem jula ih očekuje završnica Prvenstva Srbije. Godište 2011. je pobednik Kupa, drugo u Regionu, peto na TOMO kupa, dok će uskoro braniti i titulu šampiona Srbije. Trofejna generacija 2009 je uz pomenute uspehe i vicešampion Kupa Srbije. Ovog leta će debitovati i 2012. godište na takmičarskoj sceni.


Grad Šabac izdvaja značajna sredstva za sport. On je potpora kako vrhunskom, tako i masovnom, rekreativnom i školskom sportu, naglasio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

- U Vaterpolo klubu „Šabac“ imaju veliki broj dece sa kojima rade stručnjaci i rezultati su pokazatelj da su na pravom putu. Prethodnog leta smo otvorili otvorene bazene, ove godine smo budžetom predvideli podizanje balona iznad olimpijskog bazena, te da ga povežemo toplom vezom sa zatvorenim bazenom kako bi i članovi kluba, ali i sugrađani mogli i olimpijski bazen da koriste tokom cele godine. Čestitam momcima od srca i poželeo sam im da im se u budućnosti dičimo kao osvajačima svetskih, olimpijskih i evropskih medalja - rekao je gradonačelnik.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa