29. jun 2023.29. jun 2023.
Sezona 2022/23. okončana

Sezona 2022/23. okončana

FUDBAL: SEZONA OKONČANA

Duško poslednji slavio

Klenjani odneli poslednju pobedu u sezoni. Preokretom do višeg ranga. Neuspeh Jevremovca eliminisao i Vlašić. Najviše promena u Okružnoj ligi
Poslednju radost u fudbalskoj sezoni 2022/23. na području Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga imao je tim Duška iz Klenja. Iako nisu bili favoriti uspeli su da savladaju Jevremovac u baražu za popunu Mačvanske okružne lige i tako obezbede plasman u viši rang, dok će Jevremovčani nakon solidnog starta sezone i pada tokom proleća, morati ponovo u Međuopštinsku ligu „Pocerina“ naredne sezone. Jevremovac je imao prednost, Duško preokrenuo i obezbedio povratak nekadašnjeg zonaša u peti rang nakon dve sezone.

Kačer odustao
Iako je prethodnu sezonu završio na šestom mestu, Kačer iz Belanovice je odlučio da odustane od takmičenja u zonskom rangu, te se u K-M zoni otvorilo još jedno mesto. Ipak, ono neće biti po automatizmu popunjeno, već će biti raspisan tender gde mogu konkurisati ekipe iz nižeg ranga koje nisu ispale u regularnom delu sezone.


Sve u svemu, jasno je da su novi članovi MOL Mačva: Metaloplastika, Sloga Duvanište (promocija), Majur i Drina Badovinci (eliminacija), oni menjaju: Torpedo, Slogu Bogosavac i Omladinac Slepčević (elimninisani u opštinski rang), odnosno Stojan Lazarac i Duško (promcija u Okružnu ligu).
U MOL Pocerina stižu: Jevremovac (eliminacija), Polet, Korman i Rankovac (promocija), kao zamene za Vojvodu Stepu (promocija), Dumaču, Mrovsku i Vlašić (eliminacija u niži rang).

Ispravka
U prethodnom broju Glasa Podrinja, u trenutku zaključenja broja stanje je bilo takvo da Karađorđe Mišar odlazi u baraž, međutim odluka o izbacivanju Sloge iz Lipničkog Šora dva ranga niže otvorila je jš jedno mesto u Okružnoj ligi, te je Mišarcima donelo spas, a Jevremovcu dalo novu priliku.


Najviše promena će doživeti Okružna liga. U njoj više neće biti: Lipolista (promocija), Sloge (LŠ), Jevremovca, Gučeva, Jedinstva (MZ), Rudara, Majura i Drine Badovinci (eliminacija), a menjaju ih: Vojvoda Stepa, Stojan Lazarac, Milan Orlić, Duško, Jedinstvo Zavlaka (promocije), Jedinstvo (V), Mladost Prnjavor, Radnčki Klupci (elimnacija iz zonskog ranga).
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa