29. jun 2023.29. jun 2023.
Deo priprema u Šapcu (foto: VK Šabac)

Deo priprema u Šapcu (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: EVROPSKI PRVENSTVO DO 15 GODINA

Izjednačena konkurencija

Takmičenje vrlo izjednačeno. Šest ili sedam reprezentacija konkuriše za vrh. Odlučujučuju detalju. Bečej pred Crnu Goru. Deset šabačkih reprezentativaca uz selektora Ličanina
Ove sezone generacija 2008. nije takmičarska u domaćem vaterpolu, međutim u evropskom jeste i igrače uzrasta do 15 godina od 8. avgusta u Crnoj Gori očekuje Evropsko prveenstvo. Srbiju predvodi trener Šapca Nemanja Ličanin, a za završnu fazu priprema, koja se realizuje u Bečeju, izabrao je 10 igrača iz šabačke vaterpolo škole. Kapicu nacionalnih boja će nositi: Mihailo Gošić, Luka Urošević, Strahinja Lukić, Nikola Pavlović, Andrej Mičić, Luka Vojinović, Mihailo Isailović, Dragoljub Mihailović, Viktor Vasić, Miroslav Jakovljević-Jugović.

N. Ličanin (foto: VK Šabac)


Prvi deo priprema je sproveden u Šapcu, a pred put u Podgoricu igrači treniraju u Bečeju za izjednačen kontinentalni šampionat. Počinju u grupi sa: Hrvatskom, Turskom i Grčkom.

-Vrlo izjednačen šampionat. Kroz pripreme i druge rezultate uočljivo je da šest, sedam ekipa ravnopravno konkuriše za visok plasman. Mi smo u vaterpolu vaspitavani da tažimo najvišem uvek i sa tom željom ćemo i u Crnu Goru. Težak i uravnotežen šampionat je pred nama – istakao je Ličanin.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa