15. mart 2012.15. mar 2012.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

UVEĆAN BUDžET

Uvećanjem republičkih transfera za 87 miliona dinara, za isti iznos povećan i budžet u tekućoj godini. Investicije, pre svega
Proteklog ponedeljka u Bogatiću je održana trideset druga sednica Skupštine opštine, kojoj je prisustvovala većina od 31 odbornika. Najveću pažnju, sudeći i prema diskusijama izazvala je prva tačka dnevnog reda, kojom je predložena dopunjena odluka o budžetu opštine Bogatić u ovoj godini. Po istom, budžet je uvećan za 87 miliona dinara, koliko iznose i transferna sredstva dobijena od republike. Pitanje je priliva sredstava ali opštinska kasa u ovoj godini, sa dodatkom iznosi oko 600 miliona dinara.
Pojedini odbornici, kao primera radi Aleksandar Vulović, izrazili su sumnju u vreme upućivanja novih republičkih sredstava i njihovo projektovano korišćenje. Predsednik opštine Slobodan Savić rekao je da će većina ovih dodatnih budžetskih sredstava otići na pokriće ranijih dugova i investicije. Dodao je da se od istih sredstava planira i finalizacija poslova oko rešavanja raskrsnice saobraćaja u centru Badovinaca, trotoara u Garibovcu, rešavanja problema snabdevanja strujom i uličnog svetla. Naravno neće biti zapostavljeno plaćanje ni nekih krupnijih investicija.
- Na ovaj način biće rešena i kupovina osam hektara zemljišta od Daničića za osposobljavanje hipodroma u Bogatiću, dodao je Savić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa