Инфо

15. март 2012.15. мар 2012.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

УВЕЋАН БУЏЕТ

Увећањем републичких трансфера за 87 милиона динара, за исти износ повећан и буџет у текућој години. Инвестиције, пре свега
Протеклог понедељка у Богатићу је одржана тридесет друга седница Скупштине општине, којој је присуствовала већина од 31 одборника. Највећу пажњу, судећи и према дискусијама изазвала је прва тачка дневног реда, којом је предложена допуњена одлука о буџету општине Богатић у овој години. По истом, буџет је увећан за 87 милиона динара, колико износе и трансферна средства добијена од републике. Питање је прилива средстава али општинска каса у овој години, са додатком износи око 600 милиона динара.
Поједини одборници, као примера ради Александар Вуловић, изразили су сумњу у време упућивања нових републичких средстава и њихово пројектовано коришћење. Председник општине Слободан Савић рекао је да ће већина ових додатних буџетских средстава отићи на покриће ранијих дугова и инвестиције. Додао је да се од истих средстава планира и финализација послова око решавања раскрснице саобраћаја у центру Бадовинаца, тротоара у Гарибовцу, решавања проблема снабдевања струјом и уличног светла. Наравно неће бити запостављено плаћање ни неких крупнијих инвестиција.
- На овај начин биће решена и куповина осам хектара земљишта од Даничића за оспособљавање хиподрома у Богатићу, додао је Савић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa