13. jul 2023.13. jul 2023.
L. Urošević šutira (foto: K. Vulović /F. Roganović – VPSCG)

L. Urošević šutira (foto: K. Vulović /F. Roganović – VPSCG)

VATERPOLO: EVROPSKO PRVENSTVO DO 15 GODINA

Srbija u završnici

Reprezentacija je u četvrtfinalu. Direktan plasman izboren u jakoj grupi. Srbija igra jedan od derbija četvrtfinala. Osam šabačkih vaterpolista nastupa. Hrvatska i Crna Gora pokazali najviše u prvoj fazi
Reprezentacija Srbije do 15 godina, predvođena trenerom VK Šabac Nemanjom Ličaninom plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva za ovaj uzrast u Podgorici. Naša reprezentacija je u grupi B osvojila treće mesto, ostvarivši pobedu i dva poraza. Srbija igra četvrtfinalni duel u petak, 14. jula, protiv reprezentacije Italije od 17:30. Polufinala i mečevi za plasman su u subotu, dok su mečevi za konačan raspored na tabeli od prvog do osmog mesta u nedelju, 16. jula.

Srbija je takmičenje počela porazom od Hrvatske 8:3. Izabranici Ličanina su bolje ušli u meč, imali i prednost, ipak nisu svoje prilike iskoristili u finišu poluvremena što je rivalu dalo priliku da preuzme vođstvo koje je u nastavku uvećao. Turska nije mogal u bilo čemu da parira Srbiji u drugom kolu. Rezultat 20:0 dovoljno govori o odnosu snaga.

N. Ličanin (foto: K. V. /F. R. – VPSCG)


Kako je Hrvatska savladala i Grke 15:12 u drugom kolu, bilo je jasno da u međusobnom duelu Srbija i Grčka odlučuju o drugom i trećem mestu u grupi, te da su izvesno učesnici četvrtfinala. Srbija beše dominanta, imala je čak plus šest na početku treće četvrtine, a onda se dogodio veliki pad, preokret Grka i njihov trijumf.

Učinak šabačkih vaterpolista u prvoj fazi: Gošić, Urošević 5, Lukić 2, Pavlović 3, Mićić 1, Vojinović, Vasić 3, Mihailović.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa