13. jul 2023.13. jul 2023.
Nakon Šapca Slovenija (foto: Z. D.)

Nakon Šapca Slovenija (foto: Z. D.)

FUDBAL: FK MAČVA

Šapčani u Sloveniji

Od 10. jula Mačva u Sloveniji na pripremama. Predviđena četiri meča tokom desetodnevnog perioda. Pred put pobeda nad Marsonijom 2:0 u Šapcu. Potraga za golmanom. Potpisala tri igrača
Posle dve sedmice rada u Šapcu, najvažniji deo priprema za Mačvu startovao je početkom nedelja od kada ekipa boravi u severnoj Sloveniji, gradiću Sloven Gradec. Izabranike Ivana Kurtušića u nekadašnjoj jugoslovenskoj republici očekuju četiri pripremne utakmice uz trenažni proces i svakako najvažniji deo rada pred start nove sezone. Dvadeset igrača i dva golmana otputovala su u Sloveniju.

-U Sloveniji imamo odlične uslove za rad, posle treninga u visokom ritmu od prvog okupljanja, jer su igrači imali individualni plan rad nakon sezone, sada sledi rad na tehničko-taktičkim detaljima. Najbolja provera urađenog biće pripremni mečevi protiv jakih rivala iz različitih država – istakao je trener Ivan Kurtušić koji je dodao da je na tržištu potraga za golmanom i jednim defanzivcem, dok su novajlije mladi igrači od kojih ima velika očekivanja.

Preostali mečevi
15.07. Mačva – Al Vasl
16.07. Mačva – Radomlje
19.07. Mačva – Segedin


Pred duel protiv Marsonije (foto: Z. D.)


Do sada su novajlije Nikola Jovanović, desni bek (2003) iz Podunavca Belegiš, Nigerijac Elijah Pis, vezni fudbaler (2003), na pozajmici iz OFK Beograda, kao i centarfor Petar Petrović (2003) koji dolazi iz ekipe Meševo. Sladojević je vraćen sa pozajmice, a u prvi tim su prekomandovani Đorđić i Marković. Ekipu su napustili: Samurović (Čukarički), Popović (Radnički KG), Pavić, Panić, Nešković (Budućnost Kr. pozajmice), a slobodni su: Belić, Bašić i Nikolić.

Mačva je već odigrala dva meča tokom letnjih priprema. U Šapcu je savladana Marsonija iz Slavonskog Broda u nedelju, 2:0, golovima Pejovića i povratnika nakon povrede Mladena Mićanovića, dok je sinoć rivaš šabačkog drugoligaša bio AFK, takođe drugoligaš, ali iz Rumunije.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa