Info

13. jul 2023.13. jul 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

NA JARINjU ZAUSTAVLjENA BAJK ROK MISIJA

Oklopnim vozilima na srpske bajkere

Srpskim bajkerima koji su želeli da u okviru “Bajk rok misije“ 7. jula odu na Kosovo i Metohiju zabranjen je prelazak preko administrativnog prelaza Jarinje. Oko 150 motociklista, među kojima je bilo i desetak Šapčana, na prelazu je zaustavila Kosovska policija, a nešto dalje su postavili i oklopna vozila.

Članovi više moto udruženja iz centralne Srbiji i ove godine su želeli da uruče pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, kao i da učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Foto: "Glas Podrinja"


-Naš humanitarni deo misije smo ispunili. Pretpostavili smo da nas neće pustiti da pređemo Jarinje i planiralo smo da blokiramo prelaz. Međutim, tamo smo shvatili da taj prelaz koristi uglavnom srpsko stanovništvo sa Kosova i Metohije, zbog čega smo odustali da ih mi ne bismo dodatno mučili. Pitao sam njihove policajce na prelazu da li bi isto reagovali i da su ka Kosovskoj Mitrovici krenuli bajkeri iz bilo koje evropske države i odgovorili su mi da bi drugima ulazak bio dozvoljen, ali da samo srpski motociklisti za njih predstavljaju pretnju po bezbednost. Rukovodstvo „Bajk rok misije“ je odlučilo da ćemo reciprocitetno odgovoriti na ponašanje albanskih vlasti, kaže Dragan Antonić iz Moto kluba „Čivija“.

“Bajk rok misija“ se organizuje već 18 godina i humanitarnog je karaktera. Ovo je prvi put da motociklisti nisu mogli da odu do Kosovske Mitrovice.

-Svakog vikenda u centralnoj Srbiji imamo proteste protiv nasilja, ali niko na njima ne pominje nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Znači da se ne protestvuje protiv svakog nasilja, nego samo protiv onog koje nije sponzorisano sa zapada, rekao je Dragan Nenadović, jedan od Šapčana učesnika „Bajk rok misije“.

Još jedna grupa srpskih bajkera, koja je želele u Kosovsku Mitrovicu, na Jarinju je zaustavljena na Vidovdan.
M.M.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa