13. jul 2023.13. jul 2023.
B. Lagundžić (foto: KSS sajt)

B. Lagundžić (foto: KSS sajt)

KAJAK: SVETSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE

Medalja tren daleko

Od odličja Branka Lagundžića delilo 18 stotinki. Potvrđena dobra forma. Najvažnije takmičenje tek dolazi. Nastup i u dvosedu na 500 metara
Znate koliko je kratka jedna sekunda. Taj period podelite na pet delova, teško je i zamisliti to, a šabačkom kajakašu Branku Lagundžiću nepuna petina sekunde, tog sitnog dela vremena, nedostajala je za odličje na Svetskom prvenstvo mlađih seniora u Italiji.

Dvosed u B finalu
Nastup u Italiji Lagundžić je počeo dvosedom na 500 metara gde je bio u čamcu sa Nikolom Kovačevićem. Momci su ovde izborili B finale u kome su zauzeli sedmu poziciju, što je ukupno 16. mesto na svetu u K2 500.


Branko je nastupao u dve kategorije, a svakako je veća očekivanja imao od jednosedna na 500 metara u odnosu na dvosed iste distance. Sigurno je veslao kroz faze do finala, izborio mesto među devet najboljih, a rezultati su ga svrstali u stazu jedan jezera u italijanskom Auronzu. Trka je bila dramatična do samog kraja. Zlato je pripalo reprezentativcu Nemačke Bangeu, drugi je kroz cilj prošao Opavski, predstavnik mađarskog kajaka, a praktično poravnati ciljnu liniju prelaze Branko Lagundžić i Španac Graneri. Odluke nema, već konačnu reč daje fotofiniš koji nakon pregledanja medalju za 18 stotinki odnosi u Španiju.

U. Pavlović i B. Lagundžić (foto: KSS)


-Još se utisci nisu slegli. U jednosedu, u kvalifikacijama, 15 čamaca je bilo u jednoj sekundi, što govori o konkurenciji. Finale sam veslao ne razmišljajući o rivalima. Nisam znao koji sam prošao kroz cilj, ali sam vrlo zadovoljan nastupom. Ovo leto donosi još dva velika takmičenja. Nema vremena za predah, nastavljamo dalje sa vrednim radom kako bi u Portugalu i Nemačkoj nastup bio još bolji. Ako je sada nedostajalo sreće, nadam se da će na narednim takmičenjima biti na mojoj strani – istakao je Lagundžić uz koga je, pored vode, tokom priprema i na Šampionatu, bio i trener, član stručnog štaba reprezentacije, Uroš Pavlović.

Već krajem jula, od 27. do 30. Lagundžić vesla na Evropskom prvenstvu juniora i mlađih seniora u Monemar o Velju (Portugal), dok će mesec dana kasnije, od 26. do 29. avgusta biti deo reprezentacije na Prvenstvu sveta za seniore u Duizburgu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa