14. septembar 2023.14. sep 2023.
Vicešampioni sveta – Radosavljević i Dadić (foto: KK Zorka)

Vicešampioni sveta – Radosavljević i Dadić (foto: KK Zorka)

KAJAK: OLIMPIJSKE NADE

Steva na postolju

Regata olimpijskih nada je nezvanično Svetsko prvenstvo za kajakaše uzrasta kadeta i mlađih juniora, poslednje međunarodno takmičenje u sezoni, te se šabački klub „Zorka“ može pohvaliti još jednom medaljom najvišeg ranga i takmičarom koji je postao vicešampion sveta. Reč je o Stevi Radosavljeviću, kajakašu ovdašnjeg kluba koji je u Poznanju, na pomenutoj regati, osvojio drugo mesto u disciplini K2 200, gde je u čamcu veslao sa Mihajlom Dadićem u konkurenciji 2006. godišta.

Sigurno su izborili plasman u finale ove sprinterske discipline, a onda u konačnom okršaju doprineli duploj pobedi Srbije. Deonicu su preveslali za 34 sekunde i 64 stota dela sekunde i kroz cilj prošli iza postave Srbije, a ispred Mađara, zasluživši srebro.



Radosavljević je uz ovu disciplini, u Poznanju veslao i u četvercu na 500 metara, uz njega posadu su činili još: Adam Kovač, Mihailo Dadić i Sergej Bailov. Direktno su se iz kvalifikacija plasirali u A finale gde je brzina od 1 minuta, 30 sekundi i 91 stotinke donela šestu poziciju. Steva je predstavljao Srbiju i u dvosedu na 1.000 metara. U tandemu sa Kovačem bio je prvi u B finalu, odnosno deveti ukupno.

A. Vukašinović (foto: KK Zorka)


Šabački kajak je reprezentovala u Poljskoj i mlada Andrea Vukašinović (2009. godište). Bila je najmlađa učesnica, nastupala je sa starijim od sebe u dve kategorije. U dvosedu na 500 metara (za uzrast 2008) u kombinaciji sa Kajom Sarić plasirala se u A finale gde su devojke ostvarile sedmo vreme. U jednosedu na 1.000 metara je izborila B finale, ali je diskvalifikovana zbog nešto lakšeg čamca nego što propozicije dozvoljavaju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa