14. septembar 2023.14. sep 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

SIGURNA ZONA ŠKOLE

Bezbednije do „Nikolajeve“, Ekonomske i Muzičke

Do realizacije projekta došlo je tako što su Ekonomska škola, Muzička škola i OŠ “Nikolaj Velimirović” uputile zahtev Savetu za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca za unapređenjem bezbednosti dece u saobraćaju. Nakon izrađenog projekta, kome su prethodile ankete koje su popunjavali roditelji, brojnih stručnih analiza i edukacija učenika osnovne škole na red je došlo uređenje zone ovih škola
Osnovna škola “Nikolaj Velimirović“ prva je u Šapcu koja je u okviru projekta “Uređenje zona škole“ dobila sigurne puteve za decu od kuće do škole. Vertikalna i horizontalna signalizacija postavljena je na one putanje kojima, kako je pokazala anketa, najviše dece dolazi do ove škole, ali i dve susedne - Ekonomska škola “Stana Milanović“ i Muzička škola “Mihailo Vukdragović“.

Na trotoaru su iscrtane stopice, postavljeni su saobraćajni znaci i stubići koji onemogućavaju nepropisno parkiranje.

Foto: "Glas Podrinja"


Do realizacije projekta došlo je tako što su Ekonomska škola, Muzička škola i OŠ “Nikolaj Velimirović” uputile zahtev Savetu za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca za unapređenjem bezbednosti dece u saobraćaju. Nakon izrađenog projekta, kome su prethodile ankete koje su popunjavali roditelji, brojnih stručnih analiza i edukacija učenika osnovne škole na red je došlo uređenje zone ovih škola.

Decu su zainteresovale stopice tako da ih koriste za bezbedan prilazak školi. Roditelji su
bili iznenađeni našom inicijativom

-Još jedna uspešna saradnja sa Savetom. Dobili smo bezbedan prelaz za učenike naše škole, na dva mesta, u ulici Vlade Jovanović i Masarikovoj. Decu su zainteresovale stopice tako da ih koriste za bezbedan prilazak školi. Roditelji su bili iznenađeni našom inicijativom, ali su prezadovoljni zbog toga što brinemo o bezbednosti njihove dece u našoj školi, rekao je Nenad Jović, direktor OŠ “Nikolaj Velimirović“.

Foto: "Glas Podrinja"


Katarina Tadić, sekretar Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca istakla je da je bezbednost najmlađih u saobraćaju imperativ Saveta i da će zbog toga do kraja godine biti uređene zone još dve škole, ali i organizovane brojne kampanje i edukacije.

-Uređena je kompletna vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, a ono što je novina jesu sigurni putevi od kuće do škole koji se nalaze u neposrednoj blizini OŠ “Nikolaj Velimirović” i oni kroz saobraćajne znakove mališane obaveštavaju da se nalaze na putu do škole kao i na koji način da bezbedno pređu ulicu, a sve to prateći preko 2.000 stopica koje se nalaze na trotoaru. Tokom izrade projekta nepropisno parkiranje u blizini pešačkog prelaza je uočeno kao problem i sada je pomoću stubića ono i fizički sprečeno, navela je Katarina Tadić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa