14. septembar 2023.14. sep 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

DAN SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE

Vatrogasci-spasioci obeležavaju svoj dan sa građanima

Sektor za vanredne situacije Ministarstvunutrašnjih poslova Republike Srbije nizom događaja tokom čitave sedmice obeležava svoj dan. Odeljenje za vanredne situacije u Šapcu potrudiće se da sugrađanima, pogotovu najmlađim, približi svoj rad.

Centralni događaji kojim će obeležiti Dan Sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca-spasilaca jesu taktičko-tehnički zborom koji će se održati u Šapcu na Trgu šabačkih žrtava, 15. septembra, s početkom u 10:00 časova i pokazna vežba. Na Trgu će izložiti deo vozila i opreme kako bi građani, a posebno deca, mogli da ih vide.

Vatrogasci-spasioci će tog dana od 13:00 časova u Šapcu na Starom gradu na Savi izvesti pokaznu vežbu, simulaciju spasavanja. Crveni krst Šabac i Dobrovoljno vatrogasno društvo Grušić takođe će učestvovati u vežbi, a građani će moći da vide kako izgledaju ovakve akcije.

Foto: "Glas Podrinja"


Aktivnosti su počeli u utorak, kada su deca iz vrtića “Bambi“ posetila Vatrogasni dom, videli prostorije, vozila i opremu koje koriste vatrogasci-spasioci. Mališanima su najinteresantnije bile sirene na vatrogasnim kamionima, kao i pena za gašenje požara. Svojim domaćinima doneli su pano koji su sami napravili, a koji će ubuduće krasiti jedan od zidova Vatrogasnog doma.

Narednog dana vatrogasci-spasioci posetili su vrtić “Mladost“ gde su takođe deci objasnili kako izgleda njihov posao, ali i šta je važno da znaju u slučaju da se i sami nađu u blizini vatre i u opasnosti. Nakon toga, više pripadnika jedinice dalo je krv u redovnoj akciji Crvenog krsta u Kulturnom centru.

Vatrogasno spasilački vod u Loznici 14.09.2023. godine od 11:00 časova, održaće taktičko-tehnički zbor i edukaciju dece osnovne škole u Osnovnoj školi „Kadinjača“ u Loznici.

Vatrogasno spasilačko odeljenje u Malom Zvorniku 14.09.2023. godine od 11:00 časova, održaće taktičko-tehnički zbor i edukaciju dece osnovne škole u Malom Zvorniku.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa