14. septembar 2023.14. sep 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OD 14. DO 23. SEPTEMBRA NA MIHAJLOVCU

Počeo je Vašar

Tradicionalni šabački Malogospojinski vašar počeo je danas (u četvrtak) i trajaće do 23. septembra, na lokaciji starog Mihajlovca. JKP ,,Stari grad Šabac” je zadužen za organizaciju, a prostor je u potpunosti spreman.

Posetioci će moći da uživaju u zabavi u luna parku, pod šatorima, ali i da kupe sve što mogu, a i ne mogu da zamisle na tezgama sa novom ili polovnom robom. Vašaru se raduju kako najmlađi, tako i stariji i tako duže od jednog veka.

Zbog velike zainteresovanosti ove godine su prošireni kapaciteti. Broj mesta u delu opredeljenom za luna park je povećan i to za 2 hektara, te će Šapčani i njihovi gosti moći da uživaju u novim sadržajima.

Raspodela mesta i zakup tezgi su prvog dana vašara, od 7.00 časova. Odmah po raspodeli mesta počeće i postavljanje tezgi.

Zbog epidemije afričke kuge svinja zabranjen je promet žive stoke, kao i svakog okupljanja životinja u okviru Vašara.

Kako je navedeno u naredbi koju je izdao Krizni centar za sprečavanje pojave širenja, praćenja, kretanja i kontrolu naročito opasnih zaraznih bolesti na teritoriji grada Šapca, promet hrane animalnog porekla na manifestaciji se može obavljati isključivo ako namirnice potiču od klanica i prerada odobrenih ili registrovanih od strane Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Životinje za klanje i preradu mesa moraju poticati sa teritorije Republike Srbije i ne smeju biti zaražene.

-Zabrana se vrši radi sprečavanja unošenja, pojave i širenja zarazne bolesti afrička kuga svinja i trajaće sve vreme priprema i organizovanja vašara, odnosno dok postoji opasnost širenja zaraze u ugroženom području, dok ista ne bude ukinuta odlukom Lokalnog kriznog centra, a po prestanku održavanja manifestacije na teritoriji grada Šapca, stoji u naredbi.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa