Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОД 14. ДО 23. СЕПТЕМБРА НА МИХАЈЛОВЦУ

Почео је Вашар

Традиционални шабачки Малогоспојински вашар почео је данас (у четвртак) и трајаће до 23. септембра, на локацији старог Михајловца. ЈКП ,,Стари град Шабац” је задужен за организацију, а простор је у потпуности спреман.

Посетиоци ће моћи да уживају у забави у луна парку, под шаторима, али и да купе све што могу, а и не могу да замисле на тезгама са новом или половном робом. Вашару се радују како најмлађи, тако и старији и тако дуже од једног века.

Због велике заинтересованости ове године су проширени капацитети. Број места у делу опредељеном за луна парк је повећан и то за 2 хектара, те ће Шапчани и њихови гости моћи да уживају у новим садржајима.

Расподела места и закуп тезги су првог дана вашара, од 7.00 часова. Одмах по расподели места почеће и постављање тезги.

Због епидемије афричке куге свиња забрањен је промет живе стоке, као и сваког окупљања животиња у оквиру Вашара.

Како је наведено у наредби коју је издао Кризни центар за спречавање појаве ширења, праћења, кретања и контролу нарочито опасних заразних болести на територији града Шапца, промет хране анималног порекла на манифестацији се може обављати искључиво ако намирнице потичу од кланица и прерада одобрених или регистрованих од стране Управе за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде. Животиње за клање и прераду меса морају потицати са територије Републике Србије и не смеју бити заражене.

-Забрана се врши ради спречавања уношења, појаве и ширења заразне болести афричка куга свиња и трајаће све време припрема и организовања вашара, односно док постоји опасност ширења заразе у угроженом подручју, док иста не буде укинута одлуком Локалног кризног центра, а по престанку одржавања манифестације на територији града Шапца, стоји у наредби.
М.М.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa