Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ДАН СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Ватрогасци-спасиоци обележавају свој дан са грађанима

Сектор за ванредне ситуације Министарствунутрашњих послова Републике Србије низом догађаја током читаве седмице обележава свој дан. Одељење за ванредне ситуације у Шапцу потрудиће се да суграђанима, поготову најмлађим, приближи свој рад.

Централни догађаји којим ће обележити Дан Сектора за ванредне ситуације и славу свих ватрогасаца-спасилаца јесу тактичко-технички збором који ће се одржати у Шапцу на Тргу шабачких жртава, 15. септембра, с почетком у 10:00 часова и показна вежба. На Тргу ће изложити део возила и опреме како би грађани, а посебно деца, могли да их виде.

Ватрогасци-спасиоци ће тог дана од 13:00 часова у Шапцу на Старом граду на Сави извести показну вежбу, симулацију спасавања. Црвени крст Шабац и Добровољно ватрогасно друштво Грушић такође ће учествовати у вежби, а грађани ће моћи да виде како изгледају овакве акције.

Фото: "Глас Подриња"


Активности су почели у уторак, када су деца из вртића “Бамби“ посетила Ватрогасни дом, видели просторије, возила и опрему које користе ватрогасци-спасиоци. Малишанима су најинтересантније биле сирене на ватрогасним камионима, као и пена за гашење пожара. Својим домаћинима донели су пано који су сами направили, а који ће убудуће красити један од зидова Ватрогасног дома.

Наредног дана ватрогасци-спасиоци посетили су вртић “Младост“ где су такође деци објаснили како изгледа њихов посао, али и шта је важно да знају у случају да се и сами нађу у близини ватре и у опасности. Након тога, више припадника јединице дало је крв у редовној акцији Црвеног крста у Културном центру.

Ватрогасно спасилачки вод у Лозници 14.09.2023. године од 11:00 часова, одржаће тактичко-технички збор и едукацију деце основне школе у Основној школи „Кадињача“ у Лозници.

Ватрогасно спасилачко одељење у Малом Зворнику 14.09.2023. године од 11:00 часова, одржаће тактичко-технички збор и едукацију деце основне школе у Малом Зворнику.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa