Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРВА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ИЗЛОЖБА РЕТРИВЕРА У ШАПЦУ

Најлепши лабрадор, други златни ретривер

Специјализована међународна изложба ретривера одржана је први пут у суботу у Шапцу, на Старом граду, у организацији Кинолошког друштва “Зоран Зоки Станковић”. Пријављено је 60 учесника са 97 паса.

Победник изложбе је лабрадор Benvenuto Little Wish Борислава Совиља из Челарева. Друго место освојио је златни ретривер Soul Simphony Lorenz Бојана Зељковића из Ниша.-Највише учесника је из Србије, али ту су и гости из Бугарске, Румуније, Босне и Херцеговине. Иако има шест врста ретривера, за ову изложбу су пријављени само златни ретривери и лабрадори. Златне ретривере суди судија из Енглеске, Пауилина Ледонард, а лабрадоре судија из Италије Серђо Скепелини. Ради се о врхунским стручњацима, доајенима кинологије. Највећи број пријављених паса су шампиони, неки су освајали престижне награде, углавном доста дорбо рејтинговани пси су овде, рекао је Милан Обрадовић, председник Кинолошког друштва “Зоран Зоки Станковић”.Отварању изложбе присуствовао је и градоначелник Шапца Александар Пајић. Градоначелник је истакао да ће град увек подржавати овакве догађаје.

Фото: "Глас Подриња"


-Велики број излагача и предивних паса који се такмиче ко је најлепши и најбољи. Врхунске судије их оцењују. Организатори су се заиста потрудили да све одлично изгледа. Треба сви заједно да радимо на томе да људи долазе у Шабац. Град ће бити покровитељ сваком ко има добру идеју и добру организацију, рекао је Градоначелник.

Оранизатори су истакли да судије оцењују врлине паса и бирају оне који треба да покажу како пас треба да изгледа како би се узгој наставио у том правцу.
М.М.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa