Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Трећи Фестивал фудбала ФК Мачва

Ревија вештине и другарства

Око 1.100 учесника на дводневном фестивалу. Нема такмичарског карактера, примарна вештина и дружење. Похвале свих учесника за овакав концепт. Свако дете добило прилику да покаже знање и ужива
Више од 1.100 дечака из фудбалских клубова широм Србије и региона узраста од седам до 11 (од 2012. до 2017. годишта) година наступило је на трећем регионалном Фестивалу фудбала који је организовао најстарији шабачки фудбалски клуб Мачва. Екипе је довело око 80 клубова.

Учесници су показали вештину, знање, таленат, а како надметања није било такмичарског карактера, сви су добили одличја.

-Трећу годину примењујемо овакав модел. На Фестивалу такмичење није примарно, већ промоција нашег спорта и афирмација код најмлађих како би се одлучили да дођу на тренинг они који то још нису учинили, а ко је већ у тренажном процесу да ужива и на овај начин. Повратне реакције гостију јако добре, како код наших сталних гостију, тако и код оних који први пут долазе. Сваком детету пруже шансу, свако се опроба и има довољно прилике да ужива – изјавио је директор Школе фудбала ФК Мачва Никола Јеликић.

Фото: "Глас Подриња"


Фестивал је посетио и градоначелник Шапца др Александар Пајић који је рекао да ће Град увек бити подршка развоју и унапређењу, односно популаризацији спорта међу најмлађима.

-Без притиска резултата, малишани имају прилику да покажу свој фудбалски таленат, да се друже и склапају нова пријатељства, а представници клубова да још више учврсте вишегодишњу сарадњу. Фудбалски клуб ,,Мачва” је наш стабилан прволигаш који има добру школу фудбала и остварује добре резултате - истакао је Пајић и додао да ће Град наставити да подржава сличне догађаје у циљу развоја спорта у граду који је познат по спортским успесима.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa