Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

СИГУРНА ЗОНА ШКОЛЕ

Безбедније до „Николајеве“, Економске и Музичке

До реализације пројекта дошло је тако што су Економска школа, Музичка школа и ОШ “Николај Велимировић” упутиле захтев Савету за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца за унапређењем безбедности деце у саобраћају. Након израђеног пројекта, коме су претходиле анкете које су попуњавали родитељи, бројних стручних анализа и едукација ученика основне школе на ред је дошло уређење зоне ових школа
Основна школа “Николај Велимировић“ прва је у Шапцу која је у оквиру пројекта “Уређење зона школе“ добила сигурне путеве за децу од куће до школе. Вертикална и хоризонтална сигнализација постављена је на оне путање којима, како је показала анкета, највише деце долази до ове школе, али и две суседне - Економска школа “Стана Милановић“ и Музичка школа “Михаило Вукдраговић“.

На тротоару су исцртане стопице, постављени су саобраћајни знаци и стубићи који онемогућавају непрописно паркирање.

Фото: "Глас Подриња"


До реализације пројекта дошло је тако што су Економска школа, Музичка школа и ОШ “Николај Велимировић” упутиле захтев Савету за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца за унапређењем безбедности деце у саобраћају. Након израђеног пројекта, коме су претходиле анкете које су попуњавали родитељи, бројних стручних анализа и едукација ученика основне школе на ред је дошло уређење зоне ових школа.

Децу су заинтересовале стопице тако да их користе за безбедан прилазак школи. Родитељи су
били изненађени нашом иницијативом

-Још једна успешна сарадња са Саветом. Добили смо безбедан прелаз за ученике наше школе, на два места, у улици Владе Јовановић и Масариковој. Децу су заинтересовале стопице тако да их користе за безбедан прилазак школи. Родитељи су били изненађени нашом иницијативом, али су презадовољни због тога што бринемо о безбедности њихове деце у нашој школи, рекао је Ненад Јовић, директор ОШ “Николај Велимировић“.

Фото: "Глас Подриња"


Катарина Тадић, секретар Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца истакла је да је безбедност најмлађих у саобраћају императив Савета и да ће због тога до краја године бити уређене зоне још две школе, али и организоване бројне кампање и едукације.

-Уређена је комплетна вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација, а оно што је новина јесу сигурни путеви од куће до школе који се налазе у непосредној близини ОШ “Николај Велимировић” и они кроз саобраћајне знакове малишане обавештавају да се налазе на путу до школе као и на који начин да безбедно пређу улицу, а све то пратећи преко 2.000 стопица које се налазе на тротоару. Током израде пројекта непрописно паркирање у близини пешачког прелаза је уочено као проблем и сада је помоћу стубића оно и физички спречено, навела је Катарина Тадић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa