14. septembar 2023.14. sep 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Treći Festival fudbala FK Mačva

Revija veštine i drugarstva

Oko 1.100 učesnika na dvodnevnom festivalu. Nema takmičarskog karaktera, primarna veština i druženje. Pohvale svih učesnika za ovakav koncept. Svako dete dobilo priliku da pokaže znanje i uživa
Više od 1.100 dečaka iz fudbalskih klubova širom Srbije i regiona uzrasta od sedam do 11 (od 2012. do 2017. godišta) godina nastupilo je na trećem regionalnom Festivalu fudbala koji je organizovao najstariji šabački fudbalski klub Mačva. Ekipe je dovelo oko 80 klubova.

Učesnici su pokazali veštinu, znanje, talenat, a kako nadmetanja nije bilo takmičarskog karaktera, svi su dobili odličja.

-Treću godinu primenjujemo ovakav model. Na Festivalu takmičenje nije primarno, već promocija našeg sporta i afirmacija kod najmlađih kako bi se odlučili da dođu na trening oni koji to još nisu učinili, a ko je već u trenažnom procesu da uživa i na ovaj način. Povratne reakcije gostiju jako dobre, kako kod naših stalnih gostiju, tako i kod onih koji prvi put dolaze. Svakom detetu pruže šansu, svako se oproba i ima dovoljno prilike da uživa – izjavio je direktor Škole fudbala FK Mačva Nikola Jelikić.

Foto: "Glas Podrinja"


Festival je posetio i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je rekao da će Grad uvek biti podrška razvoju i unapređenju, odnosno popularizaciji sporta među najmlađima.

-Bez pritiska rezultata, mališani imaju priliku da pokažu svoj fudbalski talenat, da se druže i sklapaju nova prijateljstva, a predstavnici klubova da još više učvrste višegodišnju saradnju. Fudbalski klub ,,Mačva” je naš stabilan prvoligaš koji ima dobru školu fudbala i ostvaruje dobre rezultate - istakao je Pajić i dodao da će Grad nastaviti da podržava slične događaje u cilju razvoja sporta u gradu koji je poznat po sportskim uspesima.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa