28. decembar 2023.28. dec 2023.
B. Lagundžić (foto: Kajakaški savez Srbije)

B. Lagundžić (foto: Kajakaški savez Srbije)

KAJAKAŠKA 2024. GODINA

Pogled ka maju

Kvalifikacije za OI u Segedinu u maju. Igre najvažniji događaj, ali ima još sedam velikih takmičenja tokom proleća, leta i rane jeseni. Šapčani među uzdanicama
Osim fudbala, za sve druge sportove Olimpijske igre su baza svega. Njima su podređeni dugoročni, kratkoročni planovi, sistem rada po ciklusima. Usmerenje kajakaša je takođe ka Parizu, a vrhunac sezone su takmičenja u gradu svetlosti početkom avgusta. Ipak, sezonu na međunarodnoj sceni otvaraju evropske kvalifikacije za Olimpijske igre 8. i 9. maja u Segedinu, gde će se za ostvarenje sna boriti i Šapčanin Branko Lagundžić, predvođen sugrađaninom Urošem Pavlovićem kao trenerom.

-Plasman u Pariz bi bio ostvarenje sna, nemam pritisak, ali imam jaku želju i učiniću sve da budem dobro spreman za maj. Svi sanjaju Olimpisjke igre, svi su motivisani. Verujem u sebe, trener veruje u mene i učiniću sve da sebi nametnem još jednu obavezu tokom leta. Fokus je na maju, ali ne zaboravljamo ni ostala takmičenja i u svakom imam visoke ciljeve – istakao je Lagundžić dodavši da je trenutno na prazničnoj pauzi s porodicom, a potom nastavlja pripreme u toplijim predelima, kao što čine svake zime kajakaši.

-Trenutno sam se vratio sa priprema iz Portugala i veoma sam zadovoljan. Očekuju me još jedne zimske pripreme i glavni fokus mi je da održim kontinuitet treninga i sigurno verujem da ću sve ciljeve ispuniti u 2024. godini.



Tokom svih prethodnih takmičenja osećao je podršku šabačke sportske javnosti i sačuvao je poruku za sve čitaoce.

-Poželeo bih svim čitaocima srećne novogodišnje i božićne praznike, puno zdravlja i da ispune svoje ciljeve u 2024. godini.

Odmah nakon kvalifikacija, u Segedinu (10-12. maj), odnosno Poznanju (24-26. maj) su Svetski kupovi, a pre Igara seniore očekuje i Evropsko prvenstvo od 13. do 16. juna u Segedinu. Nakon Pariza, od 23. do 25. avgusta, u Samarkandu je Svetsko seniorsko prvenstvo. Mlađe, odnosno juniore i mlađe seniore od 27. do 30. juna očekuje Evropsko prvenstvo u Bratislavi, odnosno Svetsko u Plovdivu od 17. do 21. jula. Najmlađi u septembru nastupaju na Olimpijskim nadama.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa