28. decembar 2023.28. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

MIRKO IGNjATOVIĆ, DIREKTOR JKP „STARI GRAD“

Preduzeće stabilno i pozitivno nakon dužeg vremena

-JKP „Stari grad“ nakon dužeg vremena konačno posluje pozitivno, preduzeće je stabilno i sigurnim koracima ide napred. Nabavili smo i mnogo nove opreme, u koju je grad uložio 200 miliona dinara. Deo opreme stigao je krajem prošle godinem, a deo ove. Dobili smo kamione, kosačice, usisivače. Sve redovne obaveze obavljamo po planu. Cene su nam ostale iste i za građanstvo i za privredu i za osnivača. Istovremeno i mi sve svoje obaveze izmirjujemo na vreme. Ove godine smo imali i vanrednu situaciju kada je jako nevreme napravilo velike probleme. Bilo je mnogo odnetih krovova, porušeni stabala, grana po putevima...

Angažovali smo se u punom kapacitetu i uspeli sve da stignemo i raščistimo. Uobičajeno je da u takvim situacijama svako misli da je njegov problem najveći, pa su nas brojni građani zvali. Nama su u prvom momentu prioriteti bile škole, zatim centralne gradske ulice, a kasnije pojedinačni pozivi po gradu i selima. Uglavnom, sve smo završili u roku od dva, tri dana. Veliku zelenu deponiju smo sa lokacije kod Kvantaške pijace prebacili na lokaciju kod Mlekare. Divlje deponije smo rešili u najvećoj meri. Uvek se pojavljuju nove, ali su manje, pa se i lakše čiste i saniraju, pre nego što postanu velike.

Naredne godine nastavljamo sve redovne aktivnosti. Akcenat ćemo staviti na humano rešavanje problema napuštenih pasa. Počećemo sa besplatnim sterilizacijama vlasničkih pasa, čim se usvoji budžet u kom će biti odvojena sredstava za tu namenu. Najavili smo ovu inicijativu i interesovanje, kao i reakcije ljudi su prevazišle naša očekivanja, tako da smo uvereni da će dati i rezultate. Proširićemo i kapacitete gradskog Prihvatilišta.


Saniraćemo i dalje divlje deponije. Tokom godine najviše naših zaposlenih i vremena bude angažovano na održavanju gradskih javnih površina, jer brinemo o zaista velikim površinama.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa