28. decembar 2023.28. dec 2023.
B. Kićović (foto: S. Pajić/RAS Srbija)

B. Kićović (foto: S. Pajić/RAS Srbija)

65. IZBOR NAJBOLjIH U SPORTU PODRINjA

Kićović prvi pobednik

Laureate 65. izbora najboljih u sportu Podrinja u izboru Glasa Podrinja, najdugovečnijem sportskom izboru u Srbiji, objavićemo u božićnom broju, prvom štampanom izdanju u 2024. godini, a u ovom broju se podsećamo prvih pobednika.

Prvi laureat, beše to 1958. godine, bio je čuveni podrinski, loznički šahista, u tom trenutku majstorski kandidat Božidar Kićović Kića, pedesetih i šestdesetih jedan od najboljih šahista Jugoslavije, sportski novinar, saradnik Glasa Podrinja, radio voditelj dobitnik nagrade za životno delo UNS 1982. godine.

J. Jovanović


Jovan Jovanović, šabački gimnastičar, izabran je za najboljeg sportistu Podrinja 1959. U tom trenutku maturant Šabačke gimnazije, član DTV „Partizan“, predstavljao je Šabac na Gimnaestradi u Zagrebu i Saveznom sletu u Beogradu. Uz njega nagrađeni su: Janko Rosić (FK Mačva), Vladimir Cvetković (KK Loznica), kasniji član Zvezde i gen. sek. FK C. Zvezda 1991. godine, Jakov Bajić (BK Radnički), Slobodan Šišić (RK Partizan), Milan Popović (odbojka), Žika Nikolić (Kajak klub), Sava Damnjanović (biciklizam), Velimir Aleksić (streljaštvo), mada je reč o vrhunskom kajakašu koji je bio i olimpijski kandiat i Božidar Kićović (ŠK „Loznica“).

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa