Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Б. Кићовић (фото: С. Пајић/РАС Србија)

Б. Кићовић (фото: С. Пајић/РАС Србија)

65. ИЗБОР НАЈБОЉИХ У СПОРТУ ПОДРИЊА

Кићовић први победник

Лауреате 65. избора најбољих у спорту Подриња у избору Гласа Подриња, најдуговечнијем спортском избору у Србији, објавићемо у божићном броју, првом штампаном издању у 2024. години, а у овом броју се подсећамо првих победника.

Први лауреат, беше то 1958. године, био је чувени подрински, лознички шахиста, у том тренутку мајсторски кандидат Божидар Кићовић Кића, педесетих и шестдесетих један од најбољих шахиста Југославије, спортски новинар, сарадник Гласа Подриња, радио водитељ добитник награде за животно дело УНС 1982. године.

Ј. Јовановић


Јован Јовановић, шабачки гимнастичар, изабран је за најбољег спортисту Подриња 1959. У том тренутку матурант Шабачке гимназије, члан ДТВ „Партизан“, представљао је Шабац на Гимнаестради у Загребу и Савезном слету у Београду. Уз њега награђени су: Јанко Росић (ФК Мачва), Владимир Цветковић (КК Лозница), каснији члан Звезде и ген. сек. ФК Ц. Звезда 1991. године, Јаков Бајић (БК Раднички), Слободан Шишић (РК Партизан), Милан Поповић (одбојка), Жика Николић (Кајак клуб), Сава Дамњановић (бициклизам), Велимир Алексић (стрељаштво), мада је реч о врхунском кајакашу који је био и олимпијски кандиат и Божидар Кићовић (ШК „Лозница“).

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa