Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Успешних 14 кола (фото: РК МП Еликсир)

Успешних 14 кола (фото: РК МП Еликсир)

РУКОМЕТ: МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИКСИР

Јесен у плавом

Шапчани и статистички при врху, а по подацима још успешнији него претходне сезоне. Други тим по посети у Лиги. Додић и Арсић се издвојили као појединци
Војводина и Металопластика Еликсир су се издвојили у полусезони Супер лиге у готово сваком сегменту. Војводина је лидер, најбољи је домаћин, најбољи гост, најефикаснији тим, а Шапчани су у свакој од поменутих категорија одмах иза ње. Гледано кроз учинак одбране, између се поставио Динамо.

Војводина је примила најмање голова, Панчево је друго, а плави су трећи. Металопластика је просечно постизала нешто више од 33 гола по мечу (33,07), док је примила нешто више од 26 (26,07). У односу на претходну, постигла три гола више, а дозволила 33 мање.

Најбољих 14
У току је осамнаеста рукометна сезона од осамостаљивања Србије. Тренутни учинак Металопластике од 26 бодова након 14 кола најбољи је у том периоду. Други најбољи је прошлосезонски, када је имала 24, док је у сезони 2018/19. освојила 23 из 14 дуела. Најслабије учинке је имала у сезонама 16/17, односно 17/18. када је имала 11, односно 12 бодова. Наравно, није лако упоређивати, јер се систем такмичења мења, самим тим и распоред ривала.


Металопластика је други најпосећенији тим у Супер лиги. Укупно је било 6.450 гледалаца на домаћим лигашким утакмицама ове сезоне. То је просек од 922 навијача на мечу. Више посетилаца на трибинама има само Дубочица, 8.850. Врање је треће (5.200). Партизан је четврти (3.600). Наравно, подаци Супер лиге базирани су на званичним записницима и процени делегата о посети.

Занимљиво је да су на зачељу по посети: Обилић, Црвена Звезда, Динамо, док је и Војводина у другом делу табеле (укупно 1.640 укупно, просечно 235 навијача). Чини се да је доминација Новосађана свих претходних година утицала да се смањи интересовање Новосађана за мечеве у Супер лиги, јер је у мечевима у оквиру европскпог такмичења ситуација другачија.

Водећи стрелци: Брајовић и Додић (фото: РК МП Еликсир)


Појединачно се истичу Дарко Арсић, капитен и млади Матеја Додић. Арсић је најчешће биран за играча утакмице, чак пет пута, без премца је у Лиги, док је Додић три пута био најбољи, но досадашњи ток сезоне обележава головима. Постигао их је 95, готово седам по мечу и тренутно је трећи стрлац лиге. Други стрелац Клуба, а десети Супер лиге је Брајовић са 74 поготка.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa