Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

МИРКО ИГЊАТОВИЋ, ДИРЕКТОР ЈКП „СТАРИ ГРАД“

Предузеће стабилно и позитивно након дужег времена

-ЈКП „Стари град“ након дужег времена коначно послује позитивно, предузеће је стабилно и сигурним корацима иде напред. Набавили смо и много нове опреме, у коју је град уложио 200 милиона динара. Део опреме стигао је крајем прошле годинем, а део ове. Добили смо камионе, косачице, усисиваче. Све редовне обавезе обављамо по плану. Цене су нам остале исте и за грађанство и за привреду и за оснивача. Истовремено и ми све своје обавезе измирјујемо на време. Ове године смо имали и ванредну ситуацију када је јако невреме направило велике проблеме. Било је много однетих кровова, порушени стабала, грана по путевима...

Ангажовали смо се у пуном капацитету и успели све да стигнемо и рашчистимо. Уобичајено је да у таквим ситуацијама свако мисли да је његов проблем највећи, па су нас бројни грађани звали. Нама су у првом моменту приоритети биле школе, затим централне градске улице, а касније појединачни позиви по граду и селима. Углавном, све смо завршили у року од два, три дана. Велику зелену депонију смо са локације код Кванташке пијаце пребацили на локацију код Млекаре. Дивље депоније смо решили у највећој мери. Увек се појављују нове, али су мање, па се и лакше чисте и санирају, пре него што постану велике.

Наредне године настављамо све редовне активности. Акценат ћемо ставити на хумано решавање проблема напуштених паса. Почећемо са бесплатним стерилизацијама власничких паса, чим се усвоји буџет у ком ће бити одвојена средстава за ту намену. Најавили смо ову иницијативу и интересовање, као и реакције људи су превазишле наша очекивања, тако да смо уверени да ће дати и резултате. Проширићемо и капацитете градског Прихватилишта.


Санираћемо и даље дивље депоније. Током године највише наших запослених и времена буде ангажовано на одржавању градских јавних површина, јер бринемо о заиста великим површинама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa