Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Пламен креће из Олимпије ка Паризу

Пламен креће из Олимпије ка Паризу

СПОРТСКА 2024. ГОДИНА

Олимпијска година

Година у знаку лета у Паризу. У Француској најмасовнији догађај, али у Немачкој онај који изазива највећу пажњу. Ватерполисти и рукометаши отварају репрезентативну годину, кошарка и одбојка само на ОИ
Први велики, односно нашој широј спортској јавности занимљив догађај стартује већ 4. јануара када у Дубровнику почиње Европско првенство (4-16. јануар). Србија је у групи са: Немачком, Израелом и Малтом. Од 10. јануара у Немачкој је Европско првенство за рукометаше. Наша репрезентација је у изједначеној групи са: Мађарском, Исландом и Црном Гором. Европски шампион ће бити познат 28. јануара.

Већ у фебруару у Катару почиње Светско ватерполо првенство, траје од 2. до 18. У првој фази Србију очекују мечеви против Јапана, САД и квалификанта из Европе. У априлу у Београду следи Европско првенство у боксу (15-29. април) где ће Шабац имати најмање два представника.

Након четвртине века фудбалери Србије имају обавезе на Европском првенству. Од 14. јуна до 14. јула је Евро у Немачкој, а репрезентација је у групи са: Енглеском, Данском и Словенијом. Биће то почетак спортског лета, јер је ово олимпијска година, а Летње олимпијске игре су од 26. јула до 11. августа у Паризу, док су Параолимпијске од 28. августа до 8. септембра.

Најбоље срспке рукометашице имају обавезе на крају године када ће играти на Европском првнетву од 28. новембра до 15. децембра у Аустрији, Мађарској и Швајцарској. Распоред група наравно још није познат. Кошарка и одбојка немају великих такмичења ове године осим, наравно, Олимпијских игара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa