Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Б. Лагунџић (фото: Кајакашки савез Србије)

Б. Лагунџић (фото: Кајакашки савез Србије)

КАЈАКАШКА 2024. ГОДИНА

Поглед ка мају

Квалификације за ОИ у Сегедину у мају. Игре најважнији догађај, али има још седам великих такмичења током пролећа, лета и ране јесени. Шапчани међу узданицама
Осим фудбала, за све друге спортове Олимпијске игре су база свега. Њима су подређени дугорочни, краткорочни планови, систем рада по циклусима. Усмерење кајакаша је такође ка Паризу, а врхунац сезоне су такмичења у граду светлости почетком августа. Ипак, сезону на међународној сцени отварају европске квалификације за Олимпијске игре 8. и 9. маја у Сегедину, где ће се за остварење сна борити и Шапчанин Бранко Лагунџић, предвођен суграђанином Урошем Павловићем као тренером.

-Пласман у Париз би био остварење сна, немам притисак, али имам јаку жељу и учинићу све да будем добро спреман за мај. Сви сањају Олимписјке игре, сви су мотивисани. Верујем у себе, тренер верује у мене и учинићу све да себи наметнем још једну обавезу током лета. Фокус је на мају, али не заборављамо ни остала такмичења и у сваком имам високе циљеве – истакао је Лагунџић додавши да је тренутно на празничној паузи с породицом, а потом наставља припреме у топлијим пределима, као што чине сваке зиме кајакаши.

-Тренутно сам се вратио са припрема из Португала и веома сам задовољан. Очекују ме још једне зимске припреме и главни фокус ми је да одржим континуитет тренинга и сигурно верујем да ћу све циљеве испунити у 2024. години.



Током свих претходних такмичења осећао је подршку шабачке спортске јавности и сачувао је поруку за све читаоце.

-Пожелео бих свим читаоцима срећне новогодишње и божићне празнике, пуно здравља и да испуне своје циљеве у 2024. години.

Одмах након квалификација, у Сегедину (10-12. мај), односно Познању (24-26. мај) су Светски купови, а пре Игара сениоре очекује и Европско првенство од 13. до 16. јуна у Сегедину. Након Париза, од 23. до 25. августа, у Самарканду је Светско сениорско првенство. Млађе, односно јуниоре и млађе сениоре од 27. до 30. јуна очекује Европско првенство у Братислави, односно Светско у Пловдиву од 17. до 21. јула. Најмлађи у септембру наступају на Олимпијским надама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa