Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
Екипа КК Зорка у Београду (фото: КК Зорка сајт)

Екипа КК Зорка у Београду (фото: КК Зорка сајт)

КАЈАК: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Свеукупни вицешампиони Србије

Четири категорије, два трећа, једно четврто и једно пето место. Таркет доминирао Београдом. Дванаест појединачних титула за Шабац
Другу узастопну годину Кајак клуб Зорка Шабац сезону окончава свеукупним вицешампионским звањем у екипној конкуренцији. Шапчани су на екипном првенству освојили збирно, у четири старосне категорије 410,5 бодова, а у конкуренцији 24 екипе боља је била само екипа Таркета. Паланчани су били врло убедљиви и доминантни, заслуживши 592,5 поена. Војводина је трећа са 378 поена.

Сениори нису успели да одбране титулу, у укупном екипном пласману су били трећи, а Првенство ће остати упамћено по изузетној борби сениора где је шампионска екипа Војводине имала свега шест бодова више од Зорке.

Јака конкуренција на Ади (фото: КК Зорка сајт)


Код најмлађих, пионира, борба је такође била неизвесна, а радовао се на крају Таркет, Дунав је други, а Зорка трећа.

Само један и по поен је недостајао “зоркашима” да буду четврти код јуниора и трећи међу кадетима, али су ипак остали иза, редом: Таркета, Дунава, Београда и БСК (јуниорска конкуренција), односно Таркета, Дунава и БСК (кадетска).

На појединачном нивоу, Зорка је освојила 28 медаља. Шапчани имају 12 шампионских посада, шест које су биле друге и десет посада са бронзама око врата. Злата су заслужили: Андреа Вукашиновић, Андреа Ђурковић, Софија Ђенадић, Лука Трнавчевић, Бранко Лагунџић, Михаило Маловић, Михаило Суботић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa